Cele mai citite
 


Comunicat de presă - Societatea Română de Hipertensiune
miercuri, 4 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 150 de noi membri înscrişi în cadrul Societăţii Române de Hipertensiune la Congresul Naţional al Societăţii Române de Medicină Internă şi la Conferinţa Naţională de Medicină a Familiei
Societatea Română de Hipertensiune a fost prezentă pentru prima dată cu stand în cadrul a două manifestări naţionale importante desfăşurate în perioada 28-31 martie 2012 : al XII-lea Congres al Societăţii Române de Medicină Internă, desfăşurat la Călimăneşti-Căciulata şi Conferinţa Naţională de Medicină a Familiei, desfăşurată la Bucureşti. Interesul medicilor participanţi la aceste evenimente pentru Societatea Română de Hipertensiune a fost unul crescut, astfel că peste 150 de medici s-au înscris în cadrul organizaţiei.
La al XII-lea Congres al Societăţii Române de Medicină Internă, medicii prezenţi au apreciat iniţiativa constituirii unei societăţi dedicate hipertensiunii arteriale ca liant între specializări precum medicină internă, cardiologie, nefrologie sau boli metabolice, pentru un control mai bun al acestei afecţiuni, dar şi pentru o informare constantă cu privire la cele mai noi metode de prevenţie şi tratament.
Prof. univ. dr. Leonida Gherasim, membru de onoare al Academiei Române, prezent în cadrul congresului, a declarat că 'înfiinţarea unei Societăţi Române de Hipertensiune este extrem de importantă şi binevenită, mai ales că va cuprinde un domeniu bine delimitat, în care medici specialişti din mai multe arii vor avea acelaşi obiectiv: să prevină şi să trateze hipertensiunea arterială. Desigur că Societatea Română de Hipertensiune trebuie să reprezinte un liant între medici şi pacienţi şi trebuie să lupte în depistarea şi tratarea hipertensiunii arteriale'.
Cu ocazia Congresului Naţional de Medicină Internă 2012, Societatea Română de Hipertensiune împreună cu Societatea Română de Medicină Internă au ţinut un simpozion comun având ca temă 'Controlul Hipertensiunii arteriale - de la teorie la practică'. Şi de această dată, medicii prezenţi la congres şi-au arătat interesul crescut pentru informaţii provenite de la reputaţi specialişti în hipertensiunea arterială şi au participat la simpozion într-un număr de aproximativ 200 de persoane. Întâlnirea a fost moderată de prof.univ.dr. Maria Dorobanţu - preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune şi prof.univ.dr. Ion Bruckner, preşedintele Societăţii Române de Medicină Internă. Printre speakeri s-au numărat prof.univ.dr Ovidiu Băjenaru - preşedintele Societăţii Române de Neurologie, prof. univ dr. Mariana Rădoi, şi conf.univ.dr. Adalbert Schiller - fost Preşedinte al Societăţii Române de Nefrologie.
La Conferinţa Naţională de Medicină a Familiei, desfăşurată la Bucureşti, reacţia medicilor prezenţi a fost la fel de pozitivă. Zeci de medici şi-au arătat interesul faţă de înfiinţarea unei noi instituţii precum Societatea Română de Hipertensiune, care să vină atât în sprijinul lor, cât şi al pacienţilor, având în vedere că hipertensiunea arterială a devenit o adevărată problemă de sănătate publică atât în România, cât şi în întreaga lume.
De asemenea, medicii de familie sunt de părere că Societatea Română de Hipertensiune este locul ideal unde se vor putea pune bazele unor proiecte care să reducă numărul de complicaţii, prin programe de depistare precoce, dar şi să iniţieze studii în problematica hipertensiunii.
Rolul Societăţii Române de Hipertensiune a fost punctat şi de dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei:
'Înfiinţarea Societăţii Române de Hipertensiune este o iniţiativă extraordinară, care nu poate decât să ne bucure foarte mult mai ales că hipertensiunea arterială este o reală problemă de sănătate publică. Din ce în ce mai mulţi pacienţi sunt diagnosticaţi cu hipertensiune şi nu vorbim doar de persoane mai în vârstă, ci şi de cele cu vârste din ce în ce mai scăzute. Noi deja facem parte din Societate şi ne vom implica în toate activităţile, pentru că medicul de familie este un prim medic de contact, iar Societatea Română de Hipertensiune este un liant, un punct de legătură între pacient, medicul de familie şi medicul specialist'.
Societatea Română de Hipertensiune este o instituţie creată cu scopul de a veni în sprijinul medicilor, care în fiecare zi se confruntă cu tot mai mulţi pacienţi cu hipertensiune arterială. Ideea constituirii unei astfel de societăţi dedicată hipertensiunii arteriale a fost salutată atât de medicii specialişti, cât şi de personalităţi marcante ale medicinei româneşti.
www.societate-hipertensiune.ro
PR & COMUNICARE: SÃNÃTATEA PRESS GROUP - Expertul tău în comunicare pe domeniul medical
Cornelia Tone - PR specialist
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 150 de noi membri înscriși în cadrul Societății Române de Hipertensiune la Congresul Național al Societății Române de Medicină Internă și la Conferința Națională de Medicină a Familiei Societatea Română de Hipertensiune a fost prezentă pentru prima dată cu stand în cadrul a două manifestări naționale importante desfășurate în perioada 28-31 martie 2012 : al XII-lea Congres al Societății Române de Medicină Internă, desfășurat la Călimănești-Căciulata și Conferința Națională de...
Hipertensiunea arterială, o importantă problemă de sănătate publică Hipertensiunea arterială reprezintă o importantă problemă de sănătate publică, care afectează peste 40% din populaţia adultă a României, spun specialiştii.
Peste 650 de participanti la Conferinta Nationala de Cardiologie in MG – Editia 2015 Peste 650 de medici au participat la Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala care s-a desfasurat in perioada 4-6 iunie la Centrul de conferinte Romexpo - Bucuresti si a fost organizata de Societatea Academica de Medicina a Familiei.
Medicii de familie: Dacă hipertensiunea arterială ar fi depistată la timp, complicaţiile ar fi incomparabil mai mici Unul din trei adulţi cu vârsta peste 25 de ani, la nivel global, are tensiunea arterială ridicată, iar peste 9 milioane de decese apar anual în lume din cauza complicaţiilor hipertensiunii arteriale, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Peste 45% din populaţia adultă a României - cu hipertensiune arterială În România, hipertensiunea arterială afectează 45,1% din populaţia adultă, potrivit rezultatelor celui mai recent studiu - SEPHAR III, efectuat de Societatea Română de Hipertensiune şi dat vineri publicităţii.
Unul din doi adulti sufera de hipertensiune Unul din doi adulti sufera de hipertensiune, afectiune care reprezinta un factor de risc major pentru accidentul vascular cerebral si pentru demente, a declarat prof. dr. Ovidiu Bajenaru, seful Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar, cu prilejul campaniei de depistare a hipertensiunii.