Cele mai citite
 


Floricelele de porumb conţin mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele
miercuri, 4 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În floricelele de porumb se găsesc mai mulţi antioxidanţi buni pentru sănătate decât în fructe şi legume, a spus o echipă de cercetători americani la un congres desfăşurat acum câteva zile la San Diego. Polifenolii, acele molecule excelente pentru prevenirea cancerului şi a altor boli, se găsesc în concentraţie mai mare în floricele decât în fructe şi legume, în care sunt diluaţi în apă în proporţie de 90%, relatează 7sur7.be.
'Floricelele de porumb sunt snack-ul ideal. Este singurul bob întreg netratat. Toatele celelalte boabe, cum ar fi cerealele, sunt tratate şi diluate cu alte ingrediente', spune Joe Vinson de la Universitatea Scranton. 'O porţie de floricele asigură 70% din nevoile zilnice de cereale complete. De obicei nu consumăm decât jumătate, aşa că floricelele ar putea acoperi deficitul în mod foarte plăcut', adaugă el.

Joe Vinson mai precizează că pop-cornul nu poate înlocui fructele şi legumele, care conţin alte vitamine şi nutrienţi indispensabili. Interesant este că partea galbenă care rămâne de obicei între dinţi conţine cei mai mulţi antioxidanţi.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum influenţează dietele de slabit imunitatea? În fiecare an, sărbătorile sunt nu numai prilej de voie bună alături de cei dragi, ci şi motivul pentru care kilogramele în plus se instalează mai repede decât în mod normal. Însă toţi ne gândim la dieta salvatoare şi devoram o multitudine de feluri de mâncare bazându-ne pe soluţia salvatoare...
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Sa ne detoxifiem organismul dupa sarbatori sau oricand simtim nevoia Ce este detoxifierea? Specialistii in diete de detoxifiere spun ca organismul nostru este in permanenta supraincarcat cu toxine datorate poluarii, fumatului, pesticidelor, aditivilor alimentari, alcoolului sau cafeinei.
Suc de roşii pentru eliminarea mai rapidă a alcoolului Se pare că sucul de roşii accelerează semnificativ eliminarea alcoolului de către ficat. Cercetători japonezi de la două întreprinderi agroalimentare studiază de câţiva ani efectele consumului de fructe şi legume asupra metabolismului alcoolului, scrie passionsante.be.
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Ceai, fructe şi legume indicate pentru scăderea în greutate Mulţi profită de vacanţa şi concediul estivale pentru a face sport şi a pierde kilogramele în plus. Pentru a accentua beneficiile acestor eforturi se recomandă consumul anumitor fructe şi legume, fără a uita ceaiul. Dintre ele, le-pays.fr a selectat zece.