Cele mai citite
 


Grupul Rompetrol lansează programul de responsabilitate socială 'Împreună pentru fiecare'
miercuri, 4 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul Rompetrol a lansat a patra ediţie a programului naţional de responsabilitate socială 'Împreună pentru fiecare', destinat dezvoltării comunităţilor locale, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai companiei, într-un comunicat remis AGERPRES.
În perioada 2009-2011, Grupul a susţinut implementarea a 55 de proiecte din domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului, beneficiarii direcţi şi indirecţi fiind de aproximativ 200.000 de persoane.
'Aceste rezultate ne motivează să continuăm acest program, să încurajăm ONG-urile, autorităţile locale, instituţiile publice, persoanelor fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial să găsească soluţii la problemele de mediu sau de sănătate existente la nivel local, iar cu sprijinul nostru, acestea să fie implementate în beneficiul întregii societăţi. De asemenea, acesta crează premisele necesare atragerii şi implicării locuitorilor şi a autorităţilor de resort în realizarea de proiecte similare şi în alte domenii', a arătat Alexey Golovin, director marketing şi comunicare al Grupului Rompetrol.
Cei interesaţi pot înscrie, în perioada 2 aprilie - 20 mai 2012, proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului. Activităţile eligibile pentru proiectele aferente programului sunt renovarea, reabilitarea şi/sau dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi. Programul are două categorii de buget, de 45.000 lei şi 90.000 lei.
Câştigătorii vor fi desemnaţi pe baza unui vot public prin intermediul mediului online (Facebook şi website, cu pondere 25 %) şi a unui juriu compus din reprezentanţi Rompetrol şi specialişti din mediul ONG (cu pondere de 75%).
La evaluare proiectelor de către juriu, se va avea în vedere motivaţia socială şi impactul local: numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numărul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei. De asemenea, aplicantul trebuie să stabilească un parteneriat cu autorităţile locale şi să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei.
Anunţarea câştigătorilor se va face pe 29 iunie, după perioada de jurizare şi evaluare în teren a proiectelor înscrise, iar implementarea trebuie să se realizeze până la sfârşitul lunii octombrie 2012.AGERPRES/(AS-George Andrei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A treia ediţie a Programului 'Împreună pentru fiecare' A treia ediţie a programului naţional de responsabilitate socială 'Împreună pentru fiecare', este destinată dezvoltării comunităţilor locale prin iniţierea, susţinerea şi implementarea de proiecte din domeniul sănătaţii sau al protecţiei mediului.
Creșterea calității în sănătate și controlarea costurilor - obiectivele principale ale Conferinței Naționale organizată la Poiana Brașov între 13-15 noiembrie Compania de comunicare medicală Houston NPA și Healthcare Business Solution Group organizează între 13-15 noiembrie 2015 la Poiana Brașov (Ana Hotels) Conferința Națională cu tema „Optimizarea, Performanța și Calitatea în Sănătate”. Evenimentul se adresează structurii de management a spitalelor, autorităților...
Comunicat de presă - ARAS O nouă platformă online pentru întreprinderile sociale, lansată de ARAS
Îngrijirea paliativă prin medicul de familie- o soluție testată de HOSPICE Casa Speranței, cu sprijin elvețian, poate duce la degrevarea îngrijirii spitalicești și o calitate mai bună a vieții pentru bolnavii cu cancer din România La finalul unui proiect-pilot cu finanțare din partea Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, cu o durata de trei ani de zile, în care au fost instruiți 168 de medici, dintre care 26 au acordat îngrijiri paliative de bază unui număr de 125 de bolnavi cu cancer din patru județe, HOSPICE...
Ce vorbesc românii în online despre retailerii farmaceutici? - Care sunt cele mai comentate branduri? Dacă de regulă concursurile desfășurate pe conturile de Facebook ale brandurilor reprezintă principalul generator de conversații, se constată că efecte similare pot declanșa și campaniile de comunicare nou-lansate. Astfel, în intervalul 15 noiembrie - 17 decembrie 2014, Catena se distinge...
Gorj:Director nou la Direcţia de Protecţie Socială, după ce fosta şefă a fost suspendată, fiind arestată la domiciliu Elena Creţan, consilier juridic în cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) a fost numită în funcţia de director al instituţiei, fosta directoare fiind suspendată din funcţie ca urmare a faptului că este arestată la domiciliu pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată, a declarat...