Cele mai citite
 


Harghita: Centru medical de permanenţă, inaugurat la Miercurea Ciuc
miercuri, 4 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un centru medical de permanenţă a fost inaugurat, marţi, la Miercurea Ciuc, urmând să asigure o parte a asistenţei medicale de urgenţă, astfel încât Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc să nu mai fie luată cu asalt de pacienţi.
Centrul de permanenţă de la Miercurea Ciuc funcţionează într-o clădire a Consiliului Judeţean, cedată Primăriei municipiului, care s-a îngrijit de amenajarea şi dotarea ei.
Asistenţa permanentă va fi asigurată de şapte medici de familie şi şapte asistente, în zilele lucrătoare de după-amiază până dimineaţă, iar la sfârşit de săptămână şi de sărbători, 24 de ore din 24.
Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, dr. Tar Gyongyi, a declarat, pentru AGERPRES, că este foarte încântată de cooperarea comunitară care a dus la înfiinţarea acestui centru şi şi-a exprimat speranţa că funcţionarea va fi una în beneficiul cetăţenilor.
Ea a ţinut să sublinieze că oamenii trebuie să vină la centru cu probleme de urgenţă şi nu pentru eliberarea unei reţete. De asemenea, dr. Tar a subliniat că trebuie să exite o colaborare cu Serviciul de Ambulanţă şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc şi să nu se întâmple ca în alte localităţi unde înfiinţarea centrelor de permanenţă nu este privită cu ochi buni.
La rândul său, viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Antal Attila, a remarcat buna colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Consiliul Judeţean. El a precizat că amenajarea centrului a costat 77.000 de lei, fiind realizată cu angajaţii proprii, iar mobilierul a fost pus la dispoziţie de asociaţiile Benignitas şi Caritas. De asemenea, municipalitatea a fost de acord să asigure fondurile pentru cheltuielile de funcţionare.
Acesta este al treilea centru de permanenţă inaugurat în Harghita, după cele de la Praid şi Odorheiu Secuiesc. Autorităţile sanitare au planificat înfiinţarea a 14 centre, pentru a acoperi necesarul întregului judeţ.
Centrele de permanenţă au rolul de a asigura continuitatea asistenţei medicale atât în mediul rural, cât şi în cel urban. Se doreşte, în acest fel, ca unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor să nu mai fie luate cu asalt, să nu se mai facă internări pentru cazuri care nu sunt de urgenţă, iar Ambulanţa să nu mai fie solicitată inutil. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Primul centru de permanenţă din judeţ va începe să funcţioneze în această lună Primul centru medical de permanenţă din Harghita va începe să funcţioneze în această lună, iar alte trei urmează să îşi primească pacienţii anul viitor.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
A fost inaugurat SMURD Harghita Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit, luni, operaţional şi în Harghita, la ceremonia de inaugurare fiind prezent şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Buzău:Primul centru medical de permanenţă în mediul rural Direcţia de Sănătate Publică Buzău cu sprijinul autorităţilor locale a deschis în localitatea Verneşti un centru medical de permanenţă care deserveşte peste 5000 de persoane.
Cluj: Centru de permanenţă, cu şase medici de familie Şase medici de familie din Cluj-Napoca s-au asociat pentru a oferi servicii medicale persoanelor suferinde, zilnic între orele 18,00 şi 7,00, şi nonstop sâmbăta şi duminica şi în sărbătorile legale, la Centrul de Permanenţă situat în cartierul Gheorghieni.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.