Cele mai citite
 


Ialomiţa: Marşuri pentru conştientizarea autismului, la Feteşti şi Slobozia
miercuri, 4 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asociaţia 'Ajutaţi-ne să înţelegem lumea' a desfăşurat, luni, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, două marşuri de solidaritate, atât la Feteşti, cât şi la Slobozia, acţiuni care fac parte din campania mondială de conştientizare a autismului 'Light it blue - luminează albastru'.
La Slobozia, zeci de copii cu baloane bleu în mâini au mers prin oraş, au împărţit pliante, în final ajungând în parcul de la Catedrală unde toate baloanele au fost lansate în aer.
'Ne dorim ca statul să acţioneze şi să ia măsuri pentru creşterea conştientizării autismului în rândul societăţii şi să încurajeze diagnosticul precoce şi intervenţia timpurie. O diagnosticare timpurie aduce un beneficiu major copilului, el putând deveni autonom într-un timp relativ scurt', a declarat preşedintele Asociaţiei, Eugen Ghiţă.
Neoficial, în judeţul Ialomiţa numărul copiilor cu autism depăşeşte 150, numai în Slobozia existând aproximativ 100.
Oficial, însă, numai în Slobozia există 45 de copii diagnosticaţi cu autism, reprezentanţii Asociaţiei susţinând că încă se luptă 'pentru a schimba mentalităţi şi a-i putea înscrie într-o formă legală, la o şcoală specială, un centru, sau chiar să le facă acestor copii documentele medicale'.
În judeţul Ialomiţa fiinţează două centre, special pentru copiii diagnosticaţi cu autism, la Feteşti şi Slobozia, unde atât copilul, cât şi părinţii pot beneficia de servicii specializate.
(...) La ora actuală, noi oferim servicii complete, atât copilului, cât şi familiei. Noi spunem că pacientul nu este neapărat copilul, ci familia. Un părinte al unui copil diagnosticat cu autism trebuie să ştie că trebuie să consulte un specialist, în primul rând. După aceea, lucrurile pot merge în direcţia bună. Trebuie să se înţeleagă că această afecţiune nu îi exclude din societate. Ei sunt doar copii care văd lumea altfel', a adăugat Eugen Ghiţă.
În general, o terapie completă pentru un astfel de copil poate ajunge la 2.000 - 2.500 de lei lunar, însă preşedintele Asociaţiei precizează că în centrele din Ialomiţa costurile nu depăşesc 900 de lei lunar, 'pentru că am reuşit să avem oameni alături de noi care ne-au sprijinit, în special prin redirecţionarea celor 2% din impozitul pe venit, cu care putem să ne mai descurcăm'. AGERPRES/(A-Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Ziua internaţională de conştientizare a autismului, marcată la Slobozia Membri ai Asociaţiei 'Ajutaţi-ne să înţelegem lumea' au marcat, miercuri, la Centrul Cultural UNESCO 'Ionel Perlea' din Slobozia, ziua internaţională de conştientizare a autismului, printr-o întâlnire cu specialişti, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, medici şi părinţi ai căror copii...
Ialomiţa: Parteneriat zonal pentru susţinerea spitalului Ţăndărei Zeci de primari şi autorităţi judeţene, parlamentari şi locuitori din oraşul Ţăndărei şi zona limitrofă au participat, miercuri, în Ţăndărei, la încheierea unui parteneriat zonal pentru susţinerea spitalului orăşenesc, redeschis la începutul acestei săptămâni.
Ialomiţa: Spitalul din Slobozia, primul spital judeţean din România acreditat CoNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia a primit, vineri, certificatul de acreditare CoNAS, îndeplinind, în urma evaluării, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari, privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor, fiind primul spital judeţean acreditat din ţară.
Ialomiţa: Un bărbat a căzut de la etajul opt al unui bloc din Slobozia Un bărbat, în vârstă de aproximativ 43 de ani, din Slobozia, a fost adus, luni, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce a căzut de la etajul opt al unui bloc de locuinţe din municipiul Slobozia.
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
Ialomiţa: Spitalul de Urgenţă din Slobozia a preluat parţial personalul spitalului de la Ţăndărei Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia au decis preluarea unui număr de 20 de cadre medicale şi personal de îngrijire de la Spitalul municipal Ţăndărei, recent desfiinţat pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.