Cele mai citite
 


Streinu Cercel: Prioritatea mea, asigurarea asistenţei medicale până la sfârşitul anului
joi, 8 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat miercuri, cu prilejul Forumului privind managementul boilor cronice şi provocările pentru secolul XXI, că principala sa preocupare în calitate de secretar de stat este să asigure funcţionarea sistemului până la sfârşitul anului, cu atât mai mult cu cât spitalele se confruntă cu blocarea achiziţiilor.
În legătură cu proiecţia bugetară pentru 2010, el a spus că există deocamdată un deficit de 15% şi trebuie găsite soluţii pentru ca acesta să fie acoperit. Streinu Cercel a lansat chiar o posibilă soluţie, şi anume ca banii pe care unităţile sanitare îi au pentru plata energiei, a utilităţilor, în general, să fie trecuţi la datoria publică.
Cu privire la campania de vaccinare împotriva virusului gripei noi, prof. dr. Adrian Streinu Cercel consideră că trebuie vaccinaţi toţi elevii, începând din clasa I, pentru a nu exista risc de transmitere mai mare.
El a precizat că vaccinarea împotriva gripei sezoniere începe pe 15 octombrie iar pentru gripa cu virus AH1N1 - în decembrie, elevii urmând a intra în programul de vaccinare din 4 ianuarie.

În ceea ce priveşte gestionarea acestei situaţii, secretarul de stat a evidenţiat că România se află între statele care au reuşit să facă acest lucru în bune condiţii, pe teritoriul ţării noastre neînregistrându-se niciun deces şi nicio transmitere interumană.

Specialiştii se aşteaptă ca al doilea val al gripei noi, care va apărea în perioada rece, să nu provoace prea multe îmbolnăviri, având în vedere măsurile luate.
Referitor la reacţiile care ar putea să apară după vaccinarea împotriva virusului AH1N1 la copii, Streinu Cercel a spus că sunt în derulare studii care nu au evidenţiat reacţii majore. În plus, vaccinul are în componenţa sa o singură tulpină, care ar fi putut fi inclusă în vaccinul împotriva gripei sezoniere, dar OMS nu a aprobat acest lucru, a adăugat el.

De asemenea, prof. dr. Adrian Streinu Cercel a subliniat importanţa programelor naţionale pentru bolile cronice şi necesitatea continuării acestora.
Medicul Adrian Streinu Cercel a fost numit luni în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, printr-o decizie a premierului Emil Boc. Prof. dr. Streinu Cercel a ocupat până la acea dată funcţia de manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase ''Prof. dr. Matei Balş''.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.dr. Adrian Streinu Streinu Cercel, primul român care s-a vaccinat Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-a vaccinat împotriva gripei cu virus AH1N1, fiind primul român imunizat în campania care a demarat vineri dimineaţă.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 continuă Campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 organizată de Ministerul Sănătăţii continuă. Vaccinarea este gratuită şi a fost extinsă la toate categoriile de persoane, atât cele asigurate, cât şi cele care nu au asigurări de sănătate.
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
Două noi decese de gripă cu virus AH1N1 Bucureşti, 20 dec /Agerpres/ - Un număr de 55 cazuri noi de gripă cu virus AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate şi două decese la persoane care prezentau boli asociate, respectiv leucemie şi obezitate, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.
De luni, vaccinarea anti AH1N1 se face la medicul de familie Începând de luni, persoanele care doresc să se vaccineze cu vaccinul împotriva gripei AH1N1 trebuie să se prezinte la cabinetele medicilor de familie, sau la centrele medicale de vaccinare.