Cele mai citite
 


Piaţa locală a dermocosmeticelor este estimată la 30 milioane euro
miercuri, 4 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piaţa de dermocosmetice din România a crescut în ultimii ani, chiar dacă nu în acelaşi ritm ca înainte de criza economică, ajungând în prezent la o valoare estimată de 30 de milioane de euro.
Maturizarea segmentului cosmeticelor 'medicale' aduce noi concurenţi, în căutare de cotă de piaţă, dar şi un firesc 'război' al preţurilor, scrie publicaţia Capital.
După volum, potrivit companiei de cercetare Nielsen, cinci branduri (Nivea, Gerovital, L'Oreal, Avene şi Garnier) îşi împart aproximativ jumătate din piaţa cosmeticelor pentru faţă şi ochi. După valoare, alte cinci branduri (Nivea, Gerovital, L'Oreal, Vichy şi Garnier) au 54,6% din piaţă.
Prezenţa Avene şi Vichy în acest top atestă importanţa dermocosmeticelor pe o piaţă dominată de produse comerciale, care au avantajul unui preţ mult mai accesibil. Cele două branduri fac din laboratoarele dermatologice Avene şi L'Oreal doi dintre producătorii cu cele mai mari vânzări în România atât ca volum, cât şi ca valoare.
'În România, consumatorii au devenit tot mai educaţi şi informaţi în privinţa specificităţii şi eficacităţii acestor produse. De aceea, putem spune că observăm aceeaşi creştere în importanţa şi corecta poziţionare a pieţei dermocosmeticelor ca şi pe piaţa franceza. Bineînţeles, mai avem mult pâna vom ajunge la un nivel similar', spune Mirela Nemţanu, corporate communication & public affairs manager al L'Oreal România, producătorul dermocosmeticelor Vichy şi La Roche Posay, respectiv liderul pieţei. 'În Franţa, acest segment şi-a câştigat o poziţie importantă, înţelegându-se utilitatea acestor produse care reprezintă o terapie adjuvantă în tratamentul medicamentos', adaugă aceasta.
Ultimul venit pe această piaţă este Exclusiv Skin Care, unic importator şi distribuitor în România al produselor Mario Badescu, care are deja planuri de a câştiga o cotă de piaţă de 5%.
Dacă Mario Badescu s-a lansat mai întâi în străinătate şi ulterior în România, Ivatherm şi-a consolidat prezenţa pe plan local, iar din această vară începe primele exporturi în străinătate. 'Avem contractele semnate, produsele sunt în curs de înregistrare şi vom începe, în urmatoarele şase luni, să exportăm în Japonia, Egipt şi Ucraina, dar avem şi cereri din Taiwan, China, Arabia Saudită', declară Rucsandra Hurezeanu, proprietarul Ivatherm, lider pe segmentul dermatită seboreică şi cuperoză.
'Ne aşteptăm ca exporturile să ajungă la 10%-15% din cifra de afaceri. Primul export va fi în câteva luni, imediat ce se vor termina înregistrările produselor', a completat aceasta, menţionând că japonezii sunt cei care au căutat-o pentru colaborare, la începutul anului. Exporturile, pe care Ivatherm mizează anul acesta, vor aduce o creştere de 15%, cifra de de afaceri a companiei urmând a depăşi două milioane de euro.
Decizia de cumpărare este tot mai des influenţata de preţul produselor, susţine Gina Pirleci, senior brand manager Bioderma, locul trei pe piaţa locală a dermocosmeticelor, cu o cifra de afaceri, în 2011, de 2,5 milioane de euro. Potrivit acesteia, în 2011 Bioderma a crescut cu 40% faţă de 2010, în topul vânzărilor situându-se produsele de igienă, în mod special variantele economice ale acestora.
Potrivit unei estimări ale Capital, 1,5 milioane de produse dermocosmetice au fost vândute în România în 2011.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Criza îi îndreaptă pe tinerii greci spre universităţi din România şi Bulgaria Criza economică din Grecia îi determină pe mulţi tineri să se îndrepte spre universităţi din străinătate pentru a-şi continua studiile, în ultimii ani sporind interesul lor pentru instituţii de învăţământ din România, Bulgaria şi alte ţări din regiune, scrie luni publicaţia Greek Reporter.
Vânzări în creştere cu 10% pentru Roche România Diagnostics Division, în 2010 Bucureşti, 8 mar /Agerpres/ - Vânzările Roche România Diagnostics Division au crescut, în 2010, cu 10,2%, la 86,9 milioane lei, faţă de anul precedent, consolidându-şi, astfel, poziţia de lider pe piaţă.
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Alexandru Cristian Ştrenc (OSIM):Invenţiile româneşti au premii internaţionale, deşi cercetarea este cronic subfinanţată (interviu) Invenţiile româneşti au primit recunoaştere pe plan internaţional, dar România nu poate concura cu marile puteri tehnologice pentru că îi lipseşte baza, iar cercetarea ştiinţifică şi cea tehnologică sunt în suferinţă, printre altele, fiind cronic subfinanţate.
În România, sistemul de sănătate se îmbolnăveşte Sistemul de sănătate din România este în haos. Criticii susţin că managementul defectuos, corupţia şi acum criza economică fac ca oamenii să aibă parte din ce în ce mai greu de servicii medicale bune, se comentează într-un articol apărut luni pe site-ul PRI's The World, un magazin radio de ştiri, creat...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...