Cele mai citite
 


PMB continuă acţiunea de 'înverzire' a oraşului
miercuri, 4 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 150 de elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii ''Gheorghe Airinei'' (PTTR) din sectorul 6, sub îndrumarea inspectorilor de mediu, vor planta miercuri 100 de arbori şi arbuşti în incinta unităţii de învăţământ.
"Ei sunt în 'Săptămâna altfel', interval când au loc activităţi extracurriculare. Vom planta aproximativ 100 de arbori şi arbuşti, va fi şi o lecţie de educaţie eco-civică. Sunt convinsă că din această lecţie după ziua de mâine elevii vor învăţa ceva", a declarat pentru AGERPRES directorul Direcţiei de mediu din PMB, Oana Grigore.
Potrivit oficialului PMB, pomii vor fi plantaţi în curtea liceului. Ea şi-a exprimat speranţa că aceştia vor fi îngrijiţi corespunzător, pentru că "este simplu să-i plantezi, dar mult mai greu să-i întreţii".
Potrivit şefului Direcţiei de mediu a PMB, în cadrul acestei campanii "Capitala Creşte Verde", iniţiată de către primarul general Sorin Oprescu în anul 2009, au fost plantaţi numai anul trecut 2.000 de arbori şi arbuşti în diferite locuri.
"Sunt specii rezistente la poluare care sper să se adapteze microclimatului urban din Bucureşti", a subliniat Oana Grigore.
Conform oficialului PMB, centura verde a Capitalei este o idee mai veche, care, din păcate, a rămas de multă vreme la faza de discuţii.
"Pentru a face o centură verde a Bucureştiului înseamnă a lucra cu judeţele limitrofe, respectiv cu Ilfov, pentru că problema cea mai mare este cea a terenului pe care se plantează această perdea verde", a explicat Grigore.
Ea a spus că pentru a rezolva această problemă sunt necesare exproprieri, iar până acum nu s-au găsit soluţii în această direcţie.
Aceasta a mai precizat că anul acesta a fost bugetat cu suma de 250.000 de lei un studiu verde al Capitalei, unul dintre obiective fiind şi acela de realizare a perdelei verzi a Bucureştiului, atât de necesară pentru creşterea calităţii aerului în oraş.
Din datele înregistrate de cadastrul verde în Capitală sunt în prezent aproximativ 1,7 milioane de arbori.
"Raportat la numărul populaţiei după ultimul recensământ ar reveni un arbore la un locuitor. Este clar că nu este de ajuns şi asta ne spun datele de monitorizare a calităţii aerului. Încercăm să dublăm numărul arborilor", a mai precizat Oana Grigore.
Acţiunea este organizată de municipalitate şi continuă şi în acest an strategia pe termen lung de ''înverzire'' a oraşului, în cadrul Campaniei ''Capitala Creşte Verde''.
Campania urmăreşte să contribuie atât la educarea şi conştientizarea tinerei generaţii pentru adoptarea unui comportament ecologic, cât şi la ameliorarea calităţii aerului şi la îmbunătăţirea aspectului peisagistic al oraşului. AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Elevii cu vârste între 7-14 ani vor inaugura luni cursurile UNICO Bucureşti, 21 iun /Agerpres / - Elevii cu vârste între 7-14 ani vor putea participa de luni, pentru al cincilea an consecutiv, la Universitatea Copiilor, în cadrul căreia vor putea participa la ateliere, se vor întâlni cu profesori universitari, vor afla despre teme de interes din domenii diferite, de...
Sorin Oprescu: Condiţia medicului a ajuns în ţară într-o poziţie suburbană Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat marţi că în România condiţia medicului a ajuns într-o "poziţie suburbană", iar foarte mulţi dintre aceştia pleacă la muncă în afara ţării "sub formă unei migrări economice".
Sorin Oprescu: Avem bani pentru a asigura dotări minime în cabinetele medicale din şcolile bucureştene Toate cabinetele medicale din Bucureşti vor beneficia de dotări minime în valoare de aproximativ trei milioane de lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES primarul general Sorin Oprescu.
Sorin Oprescu: Educaţia şi sănătatea sunt doi piloni ai societăţii Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, candidat susţinut de USL pentru un nou mandat, a declarat vineri la o întâlnire cu reprezentanţii cadrelor didactice din Bucureşti că educaţia şi sănătatea sunt doi piloni ai societăţii de care "lumea a uitat".
Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
Primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa de UMF din Chişinău Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Nicolae Testemiţanu' din Chişinău i-a acordat miercuri primarului general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, titlul de Doctor Honoris Causa.