Cele mai citite
 


Reforma asigurărilor de sănătate: Obama avertizează că respingerea la Curtea Supremă ar fi un gest 'nemaiauzit'
miercuri, 4 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat luni că respingerea reformei asigurărilor de sănătate ar constitui un gest 'nemaiauzit' din partea Curţii Supreme şi s-a arătat încrezător că, în final, judecătorii vor aproba legea, transmite AFP.
'În cele din urmă, am speranţa că judecătorii de la Curtea Supremă nu vor lua o decizie nemaiauzită şi fără precedent care ar consta în blocarea unei legi adoptate de o largă majoritate a unui Congres ales în mod democratic', a declarat Obama în faţa reprezentanţilor presei.
Cea mai înaltă instanţă judecătorească a Statelor Unite examinează cu începere de săptămâna trecută reforma fanion a administraţiei Obama, destinată să ofere asigurări de sănătate pentru 32 de milioane de americani lipsiţi de o asemenea posibilitate.
Curtea îşi va face cunoscută hotărârea sa abia în luna iunie, însă mai mulţi comentatori care au urmărit dezbaterile de săptămâna trecută au afirmat că respingerea legii sănătăţii ar putea fi impusă cu cinci voturi contra patru. Este de aşteptat ca judecătorii numiţi de republicani să facă front comun împotriva proiectului, considerând că este anticonstituţional ca statul federal să-i oblige pe cetăţeni să încheie asigurări de sănătate sub ameninţarea sancţiunilor.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Reducere istorică a numărului de americani fără asigurări de sănătate (administraţia) Reforma sistemului de sănătate iniţiată de către preşedintele SUA, Barack Obama, în 2010 a dus la cea mai mare reducere din ultimele patru decenii a numărului de americani fără asigurări de sănătate, a estimat luni administraţia, citată de AFP.
SUA: Preşedintele Obama salută decizia Curţii Supreme de validare a reformei sistemului de sănătate Preşedintele american Barack Obama a salutat decizia Curţii Supreme care i-a validat reforma sistemului de sănătate, aşa-numita 'Obamacare', din 2010, hotărârea celei mai înalte instanţe garantând că 6,4 milioane de persoane vor continua să primească ajutoare federale pentru asigurări de sănătate, relatează...
Asigurări de sănătate în Statele Unite: peste 7 milioane de înscrişi în Obamacare Casa Albă a anunţat marţi că şi-a atins obiectivul de 7 milioane de americani care au subscris la o asigurare de sănătate în cadrul controversatei reforme a sistemului de sănătate a lui Barack Obama, denumită "Obamacare", informează AFP şi Reuters.
SUA: După ani întregi de dispută, reforma sistemului de sănătate face primii paşi După ani de aprigă dispută, reforma sistemului de sănătate a lui Barack Obama, destinată să ofere, începând cu ianuarie 2014, asigurări de sănătate subvenţionate pentru milioane de americani, s-a concretizat marţi odată cu deschiderea înregistrărilor online, relatează AFP.
SUA: Reforma sănătăţii a preşedintelui Obama, validată de Curtea Supremă Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii a validat joi în întregime legea privind asigurările de sănătate a administraţiei Barack Obama, însă a făcut anumite limitări în ceea ce priveşte extinderea programului de asigurări de sănătate pentru cei mai săraci, informează AFP şi AP.
Barack Obama propune includerea a patru idei republicane în proiectul său de reformă a sănătăţii Preşedintele american, Barack Obama, a propus marţi includerea în proiectul de lege al reformei sanitare a patru iniţiative ale aleşilor republicani, pentru a obţine susţinerea acestora în adoptarea legii, relatează AFP.