Cele mai citite
 


Ritli Ladislau a cerut conducerii Spitalului Marie Curie să verifice declaraţiile dr. Cîrstoveanu
miercuri, 4 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Ladislau Ritli, a cerut conducerii Spitalului de Copii 'Marie Curie' să verifice dacă declaraţiile dr. Cîrstoveanu apărute în cotidianul britanic 'The Independent' sunt reale, precum şi contextul în care acestea au fost făcute, se arată într-un comunicat remis presei marţi.
De asemenea, ministrul Sănătăţii a cerut managerului spitalului să ia toate măsurile necesare în acest caz.  
Ministrul Sănătăţii consideră că articolul apărut în publicaţia britanică aduce prejudicii de imagine serioase atât unităţii medicale, cât şi întregului sistem sanitar românesc.
Potrivit sursei citate, spitalul de Copii 'Marie Curie' este una dintre cele mai importante unităţi medicale pentru copii din România, în care activează un corp medical recunoscut pentru profesionalismul şi performanţele sale.
În ceea ce priveşte secţia de chirurgie cardiovasculară, Ministerul Sănătăţii susţine demararea activităţii în această secţie, la fel cum a susţinut şi toate demersurile realizate în vederea organizării acesteia.
În acest sens, au fost alocate fonduri importante pentru achiziţia de aparatură medicală şi, încă de anul trecut, au fost deblocate 22 posturi pentru realizarea angajărilor necesare.
Managerul unităţii, dr. Gabriel Smarandache, a declarat pentru AGERPRES că va face o analiză a declaraţiilor dr. Cătălin Cîrstoveanu, apărute în cotidianul englez.
"Am avut o întâlnire cu dr. Cîrstoveanu şi acesta neagă că a făcut afirmaţii de o asemenea gravitate. La noi sunt trataţi toţi pacienţii, avem pacienţi din toate categoriile sociale, iar acum sunt mai mulţi sunt cei fără posibilităţi. Nu cred că a plecat cineva netratat", a spus dr. Smarandache.
Corupţia este una din racilele sistemului medical românesc şi una din cauzele nivelului ridicat de mortalitate infantilă în România - este concluzia la care a ajuns un corespondent al AP, care a stat de vorbă pe această temă cu şeful secţiei terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului clinic de urgenţă pentru copii 'Maria Sklodowska Curie', medicul Cătălin Cîrstoveanu.
Spitalul poate oferi servicii medicale la standarde înalte, însă nicio intervenţie dificilă nu a fost efectuată la respectiva unitate medicală din cauza corupţiei practicate în sistem, a opinat medicul român. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, nemulţumit de managementul Spitalului 'Marie Curie' Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a avut vineri o discuţie cu întreaga conducere a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'M.S. Curie' cu privire la principalele probleme din activitatea acestei unităţi sanitare, la finalul întâlnirii el exprimându-şi "totala nemulţumire" faţă de managementul...
Managerul Spitalului 'Marie Curie' a fost demis Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat marţi în conferinţă de presă că a semnat demiterea managerului Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie", dr. Gabriel Smarandache, motivând că acesta a avut un management defectuos.
Ministerul Sănătăţii:Lucrările la Centrul de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' vor fi finalizate până în luna mai Lucrările la Centrul de chirurgie cardiovasculară al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' vor fi finalizate până la începutul lunii mai, urmând ca departamentul să fie echipat complet cu aparatură modernă necesară din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătăţii, se arată...
Primele aparate de chirurgie cardiovasculară au ajuns la Spitalul 'Marie Curie' Spitalul 'Marie Curie' din Capitală a primit primele aparate pentru amenajarea Secţiei de chirurgie cardiovasculară pentru copii, din fondurile oferite de Ministerul Sănătăţii şi compania Procter&Gamble, în cadrul campaniei ''Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri'', a declarat, miercuri, într-o conferinţă...
Guvernul a aprobat suplimentarea cu 70 de posturi a personalului de la Spitalul "Marie Curie" pentru funcţionarea secţiei de chirurgie cardio-vasculară Guvernul a aprobat, la începutul şedinţei de miercuri, la propunerea Ministerului Sănătăţii, suplimentarea cu 70 de posturi a schemei de personal de la Spitalul pentru Copii "Marie Curie" din Bucureşti în vederea operaţionalizării secţiei de chirurgie cardiovasculară.
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...