Cele mai citite
 


Vaccinul împotriva gripei A ajunge în Spania
joi, 8 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A au ajuns în Spania, anunţă miercuri postul public de radio, citându-l pe ministrul spaniol al sănătăţii, Trinidad Jimenez.

Spania primeşte în acest moment primele doze de vaccin, a explicat dna Jimenez. Ea a precizat că acestea vor fi administrate populaţiei probabil în prima jumătate a lunii noiembrie. Mai mult, a mai spus ministrul spaniol, se îndeplinesc şi condiţiile necesare pentru aducerea din nou în farmacii a antiviralelor, aşa cum este Tamiflu (ulterior scos de pe rafturi, în urma creşterii abuzive a vânzărilor, odată cu izbucnirea epidemiei noii gripe, n.r.)

'Vor fi vaccinuri pentru toţi cei care vor avea nevoie. Achiziţia lor a fost făcută într-o manieră centralizată, de acord cu toate comunităţile autonome - 37 de milioane de doze - pentru a acoperi, cu două doze, 40% din populaţie', a precizat dna ministru, menţionând că 'guvernul a făcut o rezervă adiţională de mai multe doze, pentru acoperirea altor 20% din populaţie, dacă ar fi nevoie'.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Epidemia de Gripă A în direct pe Google Epidemia de Gripă A se află de acum sub supraveghere virtuală. Giganticul motor de căutare pe Internet, Google, îşi lansează azi (9 octombrie), în Franţa şi în alte 12 ţări europene, serviciul Flu Trends. Conectându-vă la adresa www.google.org/flutrends, puteţi observa acum cu ajutorul unei curbe şi...
Agenţia Europeană a Medicamentelor recomandă CE un al treilea vaccin împotriva gripei H1N1 Agenţia Europeană a Medicamentelor /EMEA/ a recomandat vineri Comisiei Europene să autorizeze un al treilea vaccin împotriva gripei A(H1N1), Celvapan produs de laboratorul american Baxter, pe lângă cele ale Novartis şi GSK, informează AFP.