Cele mai citite
 


Aqua Carpatica a demarat o campanie pentru schimbarea Legii apei minerale
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Producătorul Aqua Carpatica a iniţiat o campanie pentru schimbarea cadrului legislativ care reglementează piaţa apelor minerale, pentru introducerea conţinutului de nitraţi pe etichetele tuturor apelor minerale comercializate în Romania, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai agenţiei de advertising Cohn&Jansen JWT, partener al Dorna Apemin SA.
"În România nu există o lege care să protejeze bebeluşii prin impunerea unui conţinut scăzut de nitraţi. Deşi legea în Uniunea Europeană permite o limită maximă de nitraţi de 50 miligrame pe litru, medicii din întreaga lume găsesc această cifră extrem de permisivă. Ei consideră valoarea mult prea ridicată, iar recomandarea acestora este de maximum 10 miligrame nitraţi la un litru de apă. În acest caz conţinutul de nitraţi ingeraţi devine un risc pentru sănătate, în special pentru sugari şi copiii mici, ei fiind cei mai vulnerabili la contactul cu nitraţii din cauză că flora lor microbacteriană nu este dezvoltată, încât să împiedice transformarea nitraţilor în nitriţi. Afecţiunea cea mai gravă la care aceştia pot ajunge din pricina ingerării unui conţinut prea mare de NO3, este methemoglobinemie, sindromul 'blue baby' sau 'boala albastră' - care creează probleme cu circulaţia oxigenului în sânge. De aceea hrana lor trebuie preparată cu o apă cu un conţinut cât mai scăzut de nitraţi", arată reprezentanţii companiei.
Iniţiativa Aqua Carpatica a reuşit să strângă în două săptămâni peste 30.000 de semnatari care sprijină schimbarea Legii Apei în România, iar acestei campanii s-au alăturat specialişti, doctori, sportivi, blogeri, dar şi de personalităţi importante din mass-media. Între aceştia se află profesorul doctor Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, gimnastul Marius Urzică, campion Olimpic, prezentatoarea TV Andreea Raicu şi Mircea Toma, preşedintele Agenţiei de Monitorizare a Presei.AGERPRES/(AS-George Andrei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Societatea Română de Pediatrie a lansat o campanie de informare a părinţilor Societatea Română de Pediatrie (SRP) a lansat luni campania naţională de educare şi informare "Să protejăm împreună copilăria", campanie realizată cu sprijinul GlaxoSmithKline (GMK) România.
Campanie pentru vaccinarea anti-rotavirus O campanie de comunicare privind vaccinarea anti-rotavirus la copii a fost lansată de GlaxoSmithKline, urmând să se desfăşoare în reţeaua Info-Sănătate, se arată într-un comunicat de presă al reţelei.
Campanie pentru femeile însărcinate şi copiii defavorizaţi din mediul rural Campania de strângere de fonduri ''Mame bune, copii sănătoşi'' a fost lansată joi, de World Vision România, cu scopul de a susţine şi extinde programul de îmbunătăţire a stării de sănătate şi nutriţie a femeilor însărcinate şi a copiilor defavorizaţi din mediul rural
Peste 70 de persoane participă la tabăra de dezastre ridicată de Crucea Roşie România în Parcul Lumea Copiilor Peste 70 de persoane participă sâmbătă şi duminică la cea de-a doua ediţie a evenimentului 'Noapte albă pentru Zile Negre' - o simulare de tabără de dezastre organizată de Crucea Roşie, având ca obiectiv conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa intervenţiei în caz de dezastre.
Campanie de educaţie privind factorii de risc pentru diabet Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, în întreaga ţară se desfăşoară activităţi de educare şi informare pentru populaţie prin direcţiile judeţene de sănătate publică, sub sloganul 'Acţionează acum pentru prevenirea diabetului!'.
Campanie pentru promovarea alăptării la sân, la Parlament Reprezentanţa UNICEF România a organizat, luni, la Parlament o campanie pentru promovarea alăptării copiilor la sân care a cuprins expoziţia de fotografie "Alăptarea în România", dar şi prezentarea iniţiativei privind marketingul substituenţilor de lapte matern.