Cele mai citite
 


CMR vrea dialog constructiv cu autorităţile pentru rezolvarea solicitărilor medicilor
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Medicilor din România a trimis Preşedinţiei României, Guvernului şi Parlamentului declaraţia Adunării Generale a CMR şi o scrisoare în care îşi arată disponibilitatea pentru un dialog constructiv pentru punerea în practică a solicitărilor medicilor.
Prin această declaraţie, se solicită autorităţilor deblocarea posturilor în sistemul sanitar, renunţarea la orice barieră în ceea ce priveşte fondul pentru plata personalului (în prezent aceasta este de 70% din suma decontată de CNAS), excluderea din categoria de bugetari a medicilor, dat fiind practica independentă şi autonomă a acestora.
Totodată, se mai solicită precizarea în mod expres că medicul nu este funcţionar public şi nici echivalent al acestuia, majorarea veniturilor medicilor astfel încât venitul minim al unui medic (rezident) să fie echivalent cu trei salarii medii pe economie, condiţii de muncă decente pentru medici pentru a putea asigura un act medical de calitate şi implicit siguranţa pacientului, necondiţionarea calităţii de membru al Colegiului Medicilor din România de încheierea asigurării de malpraxis.
Reprezentanţii medicilor mai cer renunţarea la blamarea acestei categorii profesionale şi respect din partea decidenţilor, dar şi reducerea birocraţiei şi simplificarea documentelor medicale în relaţia medic-pacient.
Colegiul Medicilor din România îşi arată disponibilitatea de colaborare cu factorii decidenţi în realizarea acestui program şi face un apel către membrii săi la solidaritate, colegialitate şi fermitate în lupta pentru redobândirea demnităţii.
CMR se angajează să utilizeze toate mijloacele legale în acest demers, dar în situaţia în care acest apel rămâne fără răspuns va solicita profesioniştilor din sănătate să îşi dea demisia din sistem, urmând exemplul colegilor din Israel, Slovacia, Cehia. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
CMR: Tema principală de dezbatere din campania pentru europarlamentare trebuie să fie starea sănătăţii Colegiul medicilor din România a lansat marţi un apel ca principala temă de dezbatere din campania pentru alegerile europarlamentare să fie starea sănătăţii.
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
Constanţa: Decizii luate de Colegiul Medicilor din România referitor la repercusiunile asupra medicilor în cazul Năstase Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR), întrunit vineri, la Eforie Nord, a luat mai multe decizii cu privire la chemarea la DNA a medicilor care i-au acordat asistenţă medicală fostului premier Adrian Năstase şi ca urmare a declaraţiilor, considerate ''iresponsabile'' de CMR, ale...
Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
CMR: MS şi CNAS au creat un focar conflictual în sistemul sanitar Colegiul Medicilor din România (CMR) şi-a manifestat marţi indignarea faţă de faptul că Ministerul Sănătăţii (MS) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar fi creat un 'focar conflictual' în sistemul românesc de sănătate, prin contractul-cadru privind asistenţa medicală în sistemul de asigurări...