Cele mai citite
 


Grevă în transporturile maritime: Nu toţi grecii şi turiştii vor ajunge de Paşte în Grecia
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii din transportul cu feribotul din Grecia au anunţat că vor desfăşura o grevă de 48 de ore, de marţi până joi, în Săptămâna Patimilor, o decizie ce va aduce prejudicii imense, mai ales în sectorul turistic. Proprietarii de hoteluri şi restaurante aşteptau cu nerăbdare deschiderea sezonului turistic cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, transmite miercuri agenţia de presă ANA.
Mai mult, în afară de turişti nu se vor putea întoarce acasă de Paşti nici grecii din străinătate şi nici chiar localnici, care locuiesc în alte părţi decât acolo unde s-au născut şi care şi-ar fi dorit să sărbătorească împreună cu familia şi rudele.

Luând în considerare această situaţie, Ministerul elen pentru dezvoltarea competitivităţii şi transportul naval a lansat un apel la dialog către protestatari, invitând Federaţia marinarilor greci la rezolvarea tuturor diferendelor pe cale amiabilă.

Sindicatele din transporturile navale au anunţat o grevă de 48 de ore în Săptămâna Patimilor /marţi, 10 aprilie, şi miercuri, 11 aprilie/ cerând guvernului anularea a două proiecte de legi referitoare la eliminarea sistemului de cabotaj în cazul navelor de croazieră şi fuziunea, de la 1 aprilie a.c., a Organizaţiei pentru asigurările de sănătate ale lucrătorilor maritimi cu Serviciul naţional de asigurări de sănătate. Ca urmare a acestei fuziuni, angajaţii din transporturile maritime din Grecia au pierdut o bună parte din privilegii.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste o treime dintre românii care cumpără vacanţe în străinătate nu fac asigurare storno; 80% au asigurări de sănătate(studiu) Peste o treime dintre românii care cumpără vacanţe în străinătate (35%) nu îşi fac asigurare storno, riscând astfel să nu îşi recupereze banii dacă nu mai pot merge în concediu din cauza unor probleme personale, se arată într-un studiu realizat de o agenţie de turism online, remis miercuri AGERPRES.
Românii care obţin venituri în străinătate nu plătesc asigurări de sănătate dacă fac dovada că plătesc acolo Românii care au domiciliul în ţară, dar obţin venituri în străinătate, nu trebuie să plătească, în 2016, contribuţii la sănătate dacă deţin o asigurare pentru boală şi maternitate în alt stat membru al Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene sau în statele cu care România...
Covasna: Sanitas salută decizia managerilor spitalelor de a nu semna contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a salutat decizia managerilor spitalelor din judeţ de a nu semna contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).
Suceava: Servicii medicale în străinătate de peste 7,5 milioane lei decontate în 2015 de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a decontat, în cursul anului trecut, peste 7,2 milioane lei pentru servicii medicale oferite asiguraţilor în state ale Uniunii Europene, a declarat joi, într-o confeinţă de presă, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.
Botoşani: Angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate au întrerupt activitatea Funcţionarii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Botoşani au întrerupt, joi după-amiază, activitatea, pe fondul protestelor judeţene şi naţionale ale funcţionarilor publici.
Sindicaliştii din sănătate declanşează grevă japoneză în unităţile sanitare, începând din 21 martie Sindicatele din sănătate au anunţat, joi, într-un comunicat de presă, declanşarea grevei japoneze începând din data de 21 martie în toate unităţile sanitare în care se regăsesc membri afiliaţi Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR) şi Federaţiei Sindicale "Hipocrat" din România...