Cele mai citite
 


Guvernul grec vrea să îi ţină pe imigranţii ilegali în detenţie pe termen nedefinit
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul elen plănuieşte să îi reţină pe imigranţii ilegali pe termen nedefinit în detenţie dacă aceştia sunt consideraţi un risc pentru sănătatea publică, propunerea fiind denunţată ca "profund alarmantă" de organizaţia Amnesty International, scrie cotidianul londonez The Guardian, în ediţia de miercuri.
Într-un proiect depus la parlament, guvernul cere sprijinul deputaţilor pentru a-i putea reţine pe imigranţi în detenţie, unde să fie supuşi controalelor obligatorii de sănătate şi tratamentelor împotriva HIV/SIDA şi a altor boli contagioase.

"Conform amendamentelor propuse, legea va prevedea dreptul de a-i ţine în detenţie pe imigranţi - fie că au cerut azil politic sau nu - dacă aceştia prezintă un risc pentru sănătatea publică", afirmă autorii proiectului.

Astfel de riscuri sunt considerate contractarea unei boli infecţioase, apartenenţa la grupuri vulnerabile /precum consumatorii de droguri intravenoase/ la astfel de maladii, prostituţia sau traiul în condiţii care "nu respectă standardele elementare de igienă".

Proiectul legislativ urmează să fie supus votului deputaţilor înainte de 11 aprilie.

"Aceste măsuri profund alarmante îi vizează exact pe oamenii cei mai vulnerabili, pe baza unor criterii discriminatorii. Autorităţile trebuie să retragă imediat aceste măsuri, care nu vor face decât să exacerbeze stigmatizarea imigranţilor şi a solicitanţilor de azil", a declarat Jezerca Tigani, din partea Amnesty International.

Grecia este principala ţară de tranzit pentru imigranţii ilegali spre Uniunea Europeană, autorităţile estimând la un milion numărul celor aflaţi pe teritoriul ţării.

Guvernul a anunţat că va transforma 30 de foste cazărmi în centre de detenţie pentru imigranţi ilegali, fiecare centru fiind destinat să adăpostească 1.000 de persoane.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Italia: imigranţii recurg la chirurgie estetică şi 'albire' pentru a arăta ca italienii În Italia a crescut numărul imigranţilor care se supun unor intervenţii de chirurgie estetică şi practici precum folosirea de creme pe bază de hidrochinonă, care se pot dovedi însă periculoase. Refacerea nasului şi albirea pielii este ''scurtătura'' folosită de reprezentanţii unor minorităţi etnice pentru...
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Medici fără frontiere denunţă politicile europene restrictive pentru imigranţi Madrid, 17 dec /Agerpres/ - Organizaţia Medici Fără Frontiere (MSF) a denunţat, joi, faptul că imigranţii se confruntă cu diferite obstacole, cum ar fi violenţa, exploatarea, călătoriile lungi şi periculoase sau şederile prelungite în centrele de detenţie, din cauza politicilor europene restrictive,...
Marea Britanie: Imigranţii creează supraaglomerare şi alimentează tensiunile sociale, constată un raport guvernamental Solicitanţii de azil, refugiaţii şi imigranţii necalificaţi creează supraaglomerare, alimentează tensiunile din interiorul comunităţilor şi pun sub presiune sistemul naţional de sănătate (NHS), relevă un raport guvernamental, preluat de The Daily Telegraph.
Nigel Farage: Imigranţii din India şi Australia sunt mai buni decât est-europenii Nigel Farage a declarat într-un interviu difuzat miercuri seară că i-ar prefera pe imigranţii din India şi Australia celor din Estul Europei, în ciuda afirmaţiilor mai vechi că partidul său, UKIP, nu va încerca să-i discrimineze pe baza naţionalităţii pe noii veniţi în Marea Britanie, scrie The Guardian...
Marea Britanie are nevoie de alte milioane de imigranţi pentru a contracara efectele îmbătrânirii populaţiei Marea Britanie ar putea avea nevoie de alte milioane de imigranţi în următorii 50 ani pentru a reduce presiunea "nesustenabilă" pe care o populaţie îmbătrânită o exercită asupra economiei, susţine, într-un raport, Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară (Office for Budget Responsability - OBR), citat...