Cele mai citite
 


ICR Chişinău organizează două conferinţe cu filosoful Sorin Lavric
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Cultural Român 'Mihai Eminescu' la Chişinău în colaborare cu Antena din Chişinău a Agenţiei Universitare pentru Francofonie (AUF), prin Programul de Studii Avansate 'Alexandru S. Sturdza', organizează două conferinţe susţinute de filosoful, scriitorul şi traducătorul român Sorin Lavric: 'Noica, viaţa în spirit', ce va avea loc la 5 aprilie la Universitatea de Stat din Moldova, şi 'Nae Ionescu, delicventul ideologic', programată pentru 6 aprilie la Universitatea de Stat 'Alecu Russo' din Bălţi.
Programul zilei de 5 aprilie va mai include proiecţia filmului 'Noica' (scenariu Radu Găină şi Sorin Lavric; producţie TVR), organizată în parteneriat cu Institutul de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi Institutul Patrimoniului Cultural al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Proiecţia se va realiza în prezenţa autorului Sorin Lavric şi va fi urmată de discuţii şi comentarii.

Sorin Lavric (n. 27 noiembrie 1967, Turnu Severin) - scriitor, traducător român. Este absolvent al Facultăţii de Medicină (1993) şi al Facultăţii de Filosofie (1996), doctor în filosofie în 2005. După terminarea studiilor medicale a lucrat, timp de un an, ca stagiar, pentru ca mai apoi să renunţe la practica medicală. În 1997 a devenit redactor la Editura Humanitas, iar din 2003 ţine cursuri semestriale la Facultatea de Filosofie Bucureşti, a căror tematică este axată pe filosofia lui Constantin Noica.AGERPRES/(Flori Tiulea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Ministerele Sănătăţii ale României şi R.Moldova au semnat un plan de acţiuni comun Chişinău, 5 nov - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Ministerele Sănătăţii ale României şi Republicii Moldova au semnat luni la Chişinău Planul de acţiuni 2012-2013 în domeniul sănătăţii şi ştiinţelor medicale.
(Corespondenţă) Vlad Filat şi Raed Arafat au discutat despre crearea unui serviciu similar SMURD în R.Moldova Premierul moldovean, Vlad Filat, şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România, Raed Arafat, au discutat luni, la Chişinău, despre crearea în Republica Moldova a unui serviciu similar SMURD (Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).
Bogdan Aurescu a semnat la Chişinău patru Memorandumuri referitoare la proiecte de sprijin pentru Republica Moldova Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a semnat, vineri, în cadrul vizitei pe care o efectuează la Chişinău, patru Memorandumuri de înţelegere referitoare la proiecte de sprijin pentru Republica Moldova, finanţate de România din bugetul asistenţei pentru dezvoltare, gestionat de...
R.Moldova: Un echipaj SMURD va activa la Chişinău O ambulanţă mobilă de terapie intensivă a fost donată de Ministerul de Interne al României Serviciului pentru Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, informează un comunicat de presă citat vineri de Radio Chişinău.
Premierul Victor Ponta efectuează luni şi marţi o vizită în Republica Moldova Premierul Victor Ponta se va afla luni şi marţi, în Republica Moldova, vizita fiind prilejuită de inaugurarea lucrărilor la gazoductul Iaşi - Ungheni.
(Corespondenţă) Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a fost operat Chişinău, 31 ian - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a fost supus în dimineaţa zilei de joi unei intervenţii chirurgicale de înlăturare a colecistului (vezica biliară), la un spital al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova.