Cele mai citite
 


MS: Primul capitol al noii legi privind reforma în sănătate intră în dezbatere publică la sfârşitul săptămânii
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul capitol, în formă scrisă, a noii Legi privind reforma sistemului sanitar va intra în dezbatere publică la sfârşitul acestei săptămâni, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
"Anunţul a fost făcut astăzi de echipa de conducere a Ministerului Sănătăţii într-o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu şi cei ai autorităţilor administraţiei publice locale", precizează sursa citată.
Ministerul Sănătăţii va posta pe pagina de web www.ms.ro, secţiunea Forum Reforma în Sănătate, capitolul care se referă la organizarea şi funcţionarea spitalelor publice. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
Primul capitol al proiectului legii sănătăţii, în dezbatere Ministerul Sănătăţii va posta vineri pe pagina www.ms.ro, secţiunea Forum Reforma în Sănătate, primul capitolul scris al noii legi privind reforma sistemului sanitar, care se referă la organizarea şi funcţionarea spitalelor, se arată într-un comunicat de presă al MS.
Reforma în Sănătate, tema principală a discuţiilor dintre reprezentaţii MS şi cei ai FMI şi Băncii Mondiale Conducerea Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit vineri cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, discuţiile axându-se pe eforturile depuse de minister pentru finalizarea reformei în sistemul de sănătate.
MS: Nu există o listă a bolilor pentru care pacienţii nu se mai pot interna în spitale Ministerul Sănătăţii a precizat miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că în pachetul de bază privind reforma în sănătate, pus în dezbatere publică, nu există o listă a bolilor pentru care pacienţii nu se vor mai putea interna în spitale.
Proiectul privind Directiva serviciilor medicale transfrontaliere, publicat sâmbătă pe site-ul Ministerului Sănătăţii Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind transpunerea Directivei europene a serviciilor medicale transfrontaliere va fi pus sâmbătă în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri ministrul Eugen Nicolăescu la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor din România...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.