Cele mai citite
 


Peste 60% dintre părinţi le dau copiilor medicamente fără recomandare
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 60% dintre părinţi le dau copiilor medicamente fără recomandarea medicului, evidenţiază un studiu realizat în luna martie de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
Potrivit studiului, cel mai invocat motiv pentru care părinţii nu se adresează medicului este experienţa anterioară. Astfel, ei aplică acelaşi tratament recomandat cândva de medic pentru simptome ale copilului aparent similare din prezent, 74% din cei intervievaţi spunând că fac acest lucru.
Alte motive pentru care părinţii aleg să le dea copiilor medicamente fără recomandarea unui specialist sunt lipsa timpului şi faptul că, după părerea lor, ştiu deja ce medicamente le sunt benefice copiilor lor. În plus, părinţii nu înţeleg care sunt efectele negative ale automedicaţiei şi cât de mare este riscul apariţiei efectelor secundare.
Răceala şi gripa se află pe primele locuri în ceea ce priveşte afecţiunile pe care părinţii aleg să le trateze fără a consulta un medic. Peste 50% dintre părinţi au declarat că în ultimele şase luni i-au dat medicamente celui mic fără un consult medical pentru simptome precum tuse, febră, nas înfundat sau dureri în gât.
Conform cercetării, femeile cu studii superioare şi vârsta cuprinsă între 30 şi 49 de ani sunt mai predispuse să le dea copiilor medicamente fără un consult medical, fenomenul fiind mai des întâlnit în rândul mamelor care au copii de peste 6 ani.
"Acest studiu ne-a oferit fundamentul pentru lansarea campaniei de responsabilitate socială 'Medicamentele nu sunt bomboane'. Campania se va desfăşura în perioada martie - decembrie 2012 şi se adresează tuturor părinţilor, bunicilor şi în general celor care se ocupă de creşterea unui copil. Ne vom întâlni cu aceştia pe tot parcursul anului, în cadrul evenimentelor pe care le vom desfăşura, dar îi invităm să acceseze şi pagina on line medicamentelenusuntbomboane.ro pentru mai multe informaţii despre fenomenul de automedicaţie", a declarat Cristian Luţan, director ARPIM.
Acest studiu a fost realizat de ARPIM în colaborare cu firma de cercetare de piaţă Unlock Market Research, la nivel urban naţional pe un număr de 601 respondenţi, cu o marjă de eroare de 4%. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raceala gripa sau viroza - cum facem diferenta? Nas infundat, usturime in gat si febra – simptome cu care toti ne-am confruntat la un moment dat, insa fara sa stim daca este vorba de o simpla raceala, gripa sau o viroza de sezon. Care este diferenta intre aceste boli si mai ales cum le putem trata? Desi la prima vedere pot avea manifestari...
ARPIM: Nu există o politică publică de încurajare sau facilitare a procesului de educaţie medicală continuă în rândul medicilor Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) subliniază faptul că transparentizarea relaţiilor dintre industria farmaceutică şi comunitatea medicală este unul dintre obiectivele principale ale industriei şi reprezintă un proces esenţial în consolidarea încrederii dintre cei...
Gripa, o boală invariabilă provocată de un virus variabil Gripa este o boală infecţioasă şi contagioasă, respiratorie acută, cu debut imediat şi provocată de virusul gripei. Este însoţită de febră mare, dureri generalizate şi tuse. Dacă evoluează în mod favorabil, aceste simptome nu durează mai mult de patru zile însă prelungirea febrei, peste această perioadă...
Noul Cod de Etică elaborat de ARPIM vine cu reglementări mult mai aspre în piaţa farmaceutică Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) a elaborat un nou Cod de Etică în promovarea medicamentelor eliberate pe baza unei prescripţii medicale, ce reglementează relaţia dintre companiile producătoare de medicamente şi profesioniştii din domeniul medical.
ARPIM: Un număr de 43 de medicamente noi au fost aprobate în anul 2012 în SUA Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente susţine că anul 2012 a cunoscut un record mondial odată cu aprobarea celui mai mare număr de medicamente noi din ultimii 15 ani.
Producătorii de medicamente solicită Guvernului să ia în considerare eliminarea taxei clawback Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) solicită Guvernului să ia în considerare eliminarea taxei clawback, concomitent cu o politică de preţuri "raţională" şi "predictibilă", aceste măsuri fiind,...