Cele mai citite
 


Peste 95% dintre pacienţii cu nevralgie de trigemeni răspund la tratamentul cu medicamente antiepileptice
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!, Neurologie
 

Nevralgia de trigemeni, o boala neurologică ce se manifestă prin crize frecvente de durere foarte violentă, afectează 12 persoane la 100.000 de locuitori pe continent, iar unii pacienţi sunt nediagnosticaţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, dr. Jean Ciurea, neurochirurg la Spitalul Bagdasar Arseni.

''Un procent de 95% dintre cei afectaţi răspund la tratament cu medicamente antiepileptice, pentru cei care nu răspund la tratament medicamentos se aplică o procedură de tip chirurgical - decompresia neurovasculară, care are o mortalitate sub un procent'', a explicat medicul.


Afecţiunea poate apărea la orice vârstă, dar mai frecvent după 50 de ani, a adăugat dr. Ciurea.


"Am invitat pe prof. dr. Henry Marsk de la Spitalul 'St. George' din Londra pentru a susţine o conferinţă despre decompresia neurovasculară, o metodă care, deşi nu este nouă, poate fi îmbunătăţită. Cunoaşterea manifestărilor bolii ar putea dirija pacienţii mai devreme către medicul neurolog care prin tratament adecvat ar putea scade suicidul, dacă nu răspunde la tratament se apelează la neurochirurg. L-am invitat pe prof. dr.Henry Marsk pentru ne împărtăşi din experienţa personală", a spus dr. Jean Ciurea. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră chirurgicală, la Spitalul Bagdasar Arseni O echipă de medici de la Spitalul "Bagdasar Arseni", condusă de neurochirurgul Jean Ciurea, a efectuat la începutul acestei săptămâni o intervenţie chirurgicală în premieră în România la o pacientă cu distonie primară complexă cervicală şi axială, operaţia constând în introducerea unui electrostimulator...
Spitalul 'Bagdasar Arseni': Patru răniţi în Colectiv vor fi externaţi luni Patru dintre cei cinci pacienţi răniţi în clubul Colectiv şi internaţi la Spitalul "Bagdasar Arseni" vor fi externaţi luni, a declarat pentru AGERPRES managerul unităţii medicale, Bogdan Păltineanu.
Spitalul Bagdasar Arseni: Şapte răniţi în incendiul din club Colectiv - în stare critică Şapte răniţi în urma incendiului din clubul Colectiv internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni sunt în stare critică, a declarat luni medicul Andrei Mircea Carantino.
Spitalul Bagdasar Arseni: O pacientă va fi externată; doi răniţi au stare ameliorată, alţi doi, în stare gravă Bucureşti, 13 nov /Agerpres / - Patru răniţi în urma incendiului din clubul Colectiv se află internaţi pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar Arseni, doi dintre aceştia având o stare ameliorată, alţi doi fiind în stare gravă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, medicul Mircea Carantino...
Spitalul Bagdasar Arseni: Starea unui rănit, aflat la terapie intensivă, s-a agravat Starea unui rănit aflat în terapie intensivă s-a agravat, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni, Florin Bica.
Premieră la Spitalul Bagdasar: implantare de electrozi în creier pentru studiul şi tratamentul epilepsiei O intervenţie complexă de implantare a şapte electrozi intracerebrali, având ca scop identificarea exactă a locului în care se află focarul epileptic şi extragerea acestuia, a fost efectuată, în premieră, miercuri, la Spitalul Bagdasar - Arseni din Capitală.