Cele mai citite
 


Polonia interzice cultivarea porumbului modificat genetic
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Polonia va interzice complet culturile de porumb modificat genetic Monsanto /MON810/ pe teritoriul său, a anunţat miercuri ministrul polonez al agriculturii, Marek Sawicki, citat de agenţia France Presse.
'Măsura este în curs de pregătire. Va introduce o interdicţie totală pentru culturile de porumb MON810 în Polonia', a declarat ministrul în faţa presei. Potrivit lui Sawicki, polenul acestui porumb ar putea avea un efect nefast asupra albinelor.

La 9 martie, şapte ţări europene - Franţa, Germania, Marea Britanie, Belgia, Irlanda, Slovacia şi Bulgaria -, au blocat o propunere înaintată de preşedinţia daneză a UE pe problema sensibilă a autorizării culturii de organisme modificate genetic pe continent. Şapte zile mai târziu, Franţa a interzis temporar cultivarea de porumb MON810.

Procesul de autorizare al OGM-urilor se află în impas, în contextul în care nicio majoritate nu a putut fi găsită între cele 27 de state membre UE.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Agriculturii: Dacă UE va permite culturile de organisme modificate genetic, România va adopta o poziţie similară Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, a declarat joi că, dacă legislaţia europeană va permite culturile de organisme modificate genetic (OMG), România va adopta o poziţie asemănătoare.
Cluj: Protest împotriva Organismelor Modificate Genetic Clujenii se vor alătura, sâmbătă, protestelor organizate în întreaga lume împotriva organismelor modificate genetic (OMG) şi a intereselor corporatiste ale celor ce îl promovează, împotriva artificializării hranei şi contaminării terenurilor agricole cu chimicale, şi vor participa, în Piaţa Unirii, începând...
Mierea cu urme de OGM, în vizorul justiţiei europene Prezenţa în miere a polenului provenit de la porumb modificat genetic, chiar şi într-o cantitate infimă, împiedică o comercializare a mierii fără autorizaţie prealabilă, a hotărât marţi Curtea Europeană de Justiţie /CEJ/, relatează AFP, estimând că această decizie ar putea să le dea noi argumente celor...
Scandal în Ucraina: Monsanto ar putea să renunţe la fabrica de boabe de porumb modificate genetic Gigantul american agrochimic Monsanto, care intenţiona să construiască în apropiere de Vinniţa /centrul Ucrainei/ o fabrică pentru producţia de boabe de porumb modificat genetic, ar putea să renunţe în cele din urmă la aceste planuri, relatează miercuri agenţia rusă de presă Novâi Reghion.
Majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene va interzice culturile de organisme modificate genetic Mai mult de jumătate din cele 28 de membre ale Uniunii Europene intenţionează să interzică culturile de organisme modificate genetic (OMG), aşteptând aprobarea autorităţilor europene de reglementare, transmite Bloomberg.
Mexic: Protest al fermierilor împotriva porumbului modificat genetic Mai multe mii de fermieri mexicani, conform unor surse până la câteva zeci de mii, au mărşăluit la sfârşitul săptămânii trecute pe străzile principale ale capitalei Ciudad de Mexico pentru a-şi exprima indignarea faţă de intenţia autorităţilor de a permite companiilor multinaţionale de a cultiva porumb...