Cele mai citite
 


Prahova: Programul 'Lapte, corn şi măr', sistat în tot judeţul în urma zecilor de cazuri de toxiinfecţie alimentară
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost sistat în toate unităţile de învăţământ din judeţul Prahova, ca urmare a celor peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară înregistrate la elevi şi preşcolari, nouă copii fiind încă internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Ploieşti.
Conform unei adrese a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova şi a Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Prahova trimisă, marţi, Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, în perioada 28-30 martie, ambele instituţii au prelevat probe de produs finit, teste de sanitaţie şi probe biologice în vederea depistării cauzei toxiinfecţiei alimentare care a afectat un număr de 66 de persoane, între care 63 de copii.
Până la sosirea rezultatelor, pentru evitarea riscului apariţiei altor cazuri de îmbolnăvire, se menţine sechestrul sanitar-veterinar la loturile existente la unitatea de procesare a laptelui.
În acest context, IŞJ Prahova solicită CJ Prahova să găsească soluţii, conform contractului încheiat pe respectivul program guvernamental, pentru ca distribuirea de alimente în şcolile din judeţ să fie reluată în cel mai scurt timp.
Potrivit DSP şi DSVSA, operatorii economici cuprinşi în program pot, conform clauzelor contractuale, să înlocuiască distribuţia de lapte cu produse din lapte provenite din unităţi autorizate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
Un număr de 66 de persoane, între care 63 de copii cu vârsta între doi şi 14 ani, au ajuns, de miercuri, la camerele de gardă ale spitalelor din judeţ cu simptome specifice toxiinfecţiei alimentare.
În urma investigaţiilor efectuate de DSP şi DSVSA, s-a stabilit că cel mai probabil toxiinfecţia a fost provocată de produsele alimentare distribuite în şcoli din mai multe localităţi ale judeţului.
La nivelul DSP Prahova, au fost constituite patru echipe care au efectuat o serie de investigaţii în acest caz.
Astfel, împreună cu un reprezentant al IŞJ, au fost verificate unităţile de învăţământ de la care au provenit cazurile prezentate la spitale, fiind recoltate 31 de probe de lapte, opt probe de corn şi opt mere pentru efectuarea de analize chimice şi bacteriologice.
Un alt control a fost efectuat la un distribuitor, de la care au fost prelevate două probe din loturile de lapte incriminate, dar şi o probă de corn.
Analizele efectuate de către DSP şi DSVA trimit suspiciunea provizorie către produsul lactat din programul 'Lapte, corn şi măr', astfel că probele de produse lactate şi de panificaţie au fost transmise pentru analize complexe la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, rezultatele urmând a fi primite în maximum 14 zile. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Peste 60 de copii cu toxiinfecţie alimentară după ce au băut lapte Numărul persoanelor diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară în urma consumului de lapte din programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a ajuns la 66, dintre acestea 63 fiind copii cu vârste între doi şi 14 ani, iar trei fiind persoane adulte.
Prahova: Peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară, în urma consumului de produse din programul 'Lapte, corn şi măr' Ploieşti, 30 mar /Agerpres/- Numărul persoanelor diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară provocată, cel mai probabil, în urma consumului de alimente din programul 'Lapte, corn şi măr' a ajuns, la 61.
Prahova: Numărul cazurilor de persoane cu toxiinfecţie a ajuns la 30 Numărul cazurilor de persoane, majoritatea copii, diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară provocată, cel mai probabil, în urma consumului de alimente din programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a crescut în ultimele ore, ajungând la 30, autorităţile dispunând oprirea de la consum a produselor care...
Prahova: Firma amendată pentru că ar fi distribuit în şcoli lapte infestat cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile Ploieşti, 9 apr /Agerpres/- Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' şi care a fost amendată pentru punerea în consum de produse infestate cu stafilococ auriu va da în judecată autorităţile locale, în condiţiile în care analizele...
Prahova: CJ reia programul 'Lapte şi corn', după suspendarea acestuia în urma zecilor de suspiciuni de toxiinfecţie alimentară Ploieşti, 2 dec/ Agerpres/- Consiliul Judeţean (CJ) Prahova reia derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn', care a fost suspendat temporar după ce aproape 60 de copii de la mai multe şcoli din judeţ au prezentat suspiciuni de toxiinfecţie alimentară, având nevoie de îngrijiri medicale.
Prahova: Firma care produce laptele distribuit în şcoli, amendată cu 40.000 de lei Firma care produce laptele distribuit în şcolile din judeţul Prahova prin programul guvernamental 'Lapte, corn şi măr' a fost amendată cu suma de 40.000 de lei, după ce analizele au confirmat prezenţa stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecţie...