Cele mai citite
 


Spitalele se vor putea reorganiza ca instituţii nebugetare
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele se vor putea reorganiza ca instituţii nebugetare, potrivit prevederilor din capitolul noii Legi privind reforma sistemului sanitar care se referă la organizarea şi funcţionarea spitalelor publice şi care va fi postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
MS informează într-un comunicat de presă remis miercuri că va posta capitolul menţionat pe pagina de internet www.ms.ro, la secţiunea Forum Reforma în Sănătate, capitol elaborat în urma propunerilor care au rezultat din dezbaterile organizate la începutul acestui an.
Conform noilor prevederi, spitalele se vor putea reorganiza de exemplu ca fundaţii având un singur membru fondator, şi anume actualul administrator. Această formă de organizare ar putea permite descentralizarea reală şi introducerea conceptului de autonomie instituţională în administrarea spitalelor, susţine MS.
'Chiar dacă vom da posibilitatea unităţilor medicale să se reorganizeze sub formă de fundaţii, se va păstra caracterul de spital public. Astfel, unităţile nou-înfiinţate nu vor putea fi înstrăinate, rămânând în proprietatea statului sau a autorităţilor publice locale', a declarat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în timpul videoconferinţei de miercuri cu directorii Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.
Secretarul de stat Vasile Cepoi consideră că printre avantajele unei astfel de măsuri se numără libertatea unităţilor sanitare de a angaja personal, de a stabili numărul de posturi sau de a remunera personalul după calitatea, cantitatea şi complexitatea (nivelul de competenţă) muncii prestate.
De asemenea, într-o astfel de formă organizatorică, unităţile sanitare vor avea libertatea de a încheia parteneriate care să asigure desfăşurarea asistenţei medicale cu plată la cererea pacienţilor şi remunerarea suplimentară a personalului care acordă aceste servicii medicale.
Totodată, se va da posibilitatea comunităţii locale, în special a mediului de afaceri, să se implice activ în susţinerea spitalului.
Va exista şi posibilitatea dezvoltării de structuri care să acorde asistenţă medicală în regim privat, atât de medicii angajaţi ai spitalului, cât şi de alţi medici, fără a fi necesară aprobarea Ministerului Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii va susţine, în continuare, investiţiile de înaltă performanţă, precum şi investiţiile pentru reabilitarea fizică şi pentru dezvoltarea capacităţii de îngrijiri spitaliceşti, în conformitate cu politica de sănătate a guvernului, se mai arată în comunicatul citat.
Înfiinţarea sau desfiinţarea unor structuri în spitalele publice, care să acorde servicii medicale din pachetul de bază, se va face numai cu aprobarea Ministerului Sănătăţii.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Spitalele se vor putea reorganiza ca instituţii nebugetare Spitalele se vor putea reorganiza ca instituţii nebugetare, potrivit prevederilor din capitolul noii Legi privind reforma sistemului sanitar care se referă la organizarea şi funcţionarea spitalelor publice şi care va fi postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...
Primul capitol al proiectului legii sănătăţii, în dezbatere Ministerul Sănătăţii va posta vineri pe pagina www.ms.ro, secţiunea Forum Reforma în Sănătate, primul capitolul scris al noii legi privind reforma sistemului sanitar, care se referă la organizarea şi funcţionarea spitalelor, se arată într-un comunicat de presă al MS.
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.
Eugen Nicolăescu: Pachetul de legi privind reforma în sănătate pus în dezbatere publică este perfectibil Pachetul de legi privind reforma în sistemul de sănătate românesc şi pachetul privind serviciile medicale de bază puse marţi seară în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt perfectibile, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Eugen Nicolăescu.
Vasile Cepoi: Ambulanţa ar putea fi finanţată de la bugetul de stat Ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a anunţat marţi, la un simpozion, că ambulanţa şi cheltuielile privind asistenţa medicală de urgenţă ar putea fi finanţate de la bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii legi a sănătăţii.