Cele mai citite
 


Spray nazal, care va preveni atacurile de cord, peste cinci ani în farmacii
joi, 5 aprilie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii, ORL
 

O echipă de cercetători de la Lund University din Suedia a realizat un progres major în prevenirea atacurilor de cord prin descoperirea unui vaccin care poate preveni aceste atacuri, graţie reducerii drastice de grăsimi în artere, potrivit portalului Digital Journal.

Compusul chimic, la care ei au ajuns în urma mai multor ani de cercetări şi experimente, împiedică depunerea de colesterol pe pereţii vasculari şi, implicit, îngustarea vaselor de sânge ale inimii, cauza principală a atacurilor de cord.

Metodele actuale de prevenire a atacurilor de cord implică utilizarea de medicamente ce împiedică acumularea de grăsime în artere prin scăderea colesterolului şi a tensiunii arteriale. Noul tratament, însă, vizează în mod direct cauza atacurilor de cord prin reducerea drastică de grăsimi şi înfundarea arterelor.

Împreună cu substanţa respectivă ce va fi administrată intravenos, cercetătorii suedezi lucrează în prezent la o variantă a acestui aşa-numit vaccin sub formă de spray nazal.

Se aşteaptă că atât 'vaccinul' intravenos împotriva atacurilor cardiovasculare , cât şi spray-ul nazal să fie fi disponibile în farmacii în următorii cinci ani.

Mai înainte, oameni de ştiinţă americani de la Scripps Research Institute (TSRI), California, au descoperit în sânge celule endoteliale deformate, care semnalează apropierea unui atac de cord.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
de Cristina CarpGenial!

Dar r.a.?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolile cardiovasculare afectează umanitatea de cel puţin 4.000 de ani Ateroscleroza ar afecta umanitatea de cel puţin 4.000 de ani, potrivit rezultatelor unui studiu publicat duminică şi realizată asupra unor mumii vechi de mai multe epoci şi provenind din diferite regiuni ale Globului, ce lasă de înţeles că maladiile cardiovasculare nu sunt caracteristice exclusiv timpurilor...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Efectele nocive ale unei diete bogate în grăsimi sunt neutralizate de mutaţii genetice unice la inuiţi Inuiţii au mutaţii genetice unice, determinante pentru metabolism, care le permit să neutralizeze efectele nocive ale unei diete bogate în grăsimi de mamifere marine, sursa lor principală de hrană, au descoperit cercetătorii americani care au publicat un studiu în revista 'Science', informează AFP.
Uleiurile vegetale reduc colesterolul, dar nu şi riscul cardiovascular (studiu) Înlocuirea grăsimilor animale cu uleiuri vegetale reduce nivelul colesterolului, dar nu diminuează şi rata mortalităţii, inclusiv a celei cardiovasculare, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost întâmpinate cu scepticism de unii experţi, relatează agenţia France Presse (AFP).
Un vaccin nazal împotriva tusei convulsive, testat cu succes pe oameni Un vaccin nazal împotriva tusei convulsive, din care o singură doză ar putea fi suficientă pentru a proteja bebeluşii sub şase luni, a fost testat cu succes pe oameni, potrivit unui studiu preliminar publicat miercuri în revista ştiinţifică online Plos One.
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...