Cele mai citite
 


Ungureanu: Vreau să văd cum poate să apară o moţiune de cenzură pe respectarea legii
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a calificat, marţi, moţiunea de cenzură anunţată de anunţată de opoziţie, privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, drept "o problemă intelectuală" a iniţiatorilor, prim-ministrul arătând că acţiunea împotriva Guvernului s-ar opune Legii educaţiei.
"E o problemă intelectuală pentru cine o pune. Nu ştiu dacă e o problemă parlamentară, dar şi moţiunea trebuie să aibă o explicaţie. Vreau şi eu să văd cum poate să apară o moţiune de cenzură pe respectarea legii. (...) Moţiunea cărui lucru se adresează de fapt? Este şi împotriva voinţei cadrelor didactice de la UMF? Nu mai zic împotriva legii", a spus Ungureanu, la Realitatea TV.
El a subliniat că "rezultatul moţiunii poate fi negativ sau pozitiv, iar Guvernul rămâne sau pleacă".
În context, el a respins opiniile potrivit cărora crearea unei facultăţi de medicină şi farmacie în limbile română, maghiară şi engleză la UMF Târgu Mureş ar alimenta pieţele externe cu medici din România.
Conducerea Uniunii Social Liberale a aprobat, în şedinţa de luni, depunerea moţiunii de cenzură pe data de 17 aprilie, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL.
Social-democratul a subliniat că prima critică, ce va face obiectul moţiunii de cenzură, se va referi la faptul că premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, "după o săptămână de curaj, a cedat şi a acceptat şantajul celor de la UDMR - de a înfiinţa pe criteriu etnic segregaţionist o facultate în limba maghiară la Târgu Mureş".
Pe 27 martie, Guvernul a adoptat o hotărâre care permite crearea unei facultăţi cu predare în limbile română, maghiară şi engleză, în cadrul UMF Târgu Mureş, după ce liderii UDMR au ameninţat cu ieşirea din coaliţia de guvernare în cazul în care Executivul nu avea să aprobe măsurile privind această universitate. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Florin Buicu (PSD): Voi susţine Guvernul atâta timp cât nu se atinge de UMF Târgu Mureş Deputatul PSD Mureş, Florin Buicu, a declarat joi că autonomia universitară trebuie respectată în România şi că va susţine Guvernul atâta timp cât nu se va atinge de Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde UDMR solicită înfiinţarea unei facultăţi separate de medicină şi farmacie...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Cristian Buican(PNL): Se impune o moţiune de cenzură în urma deciziei luată în cazul UMF Târgu Mureş Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, doreşte iniţierea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, în urma adoptării hotărârii de înfiinţare a unei facultăţi de medicină în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
UMF Târgu Mureş, desemnată de MS să organizeze un examen de rezidenţiat după tematica din 2015 Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a anunţat luni, pe site-ul propriu, că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a fost desemnată să organizeze în această primăvară examenul de admitere la rezidenţiat după tematica din 2015.
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.