Cele mai citite
 


Dezbateri si prezentari privind “Comunicare Medic – Pacient” la expoMedika editia a II-a in parteneriat cu Alianta pentru Sanatate din Romania. Invitat special in calitate de vorbitor: Ministrul Sanatatii, Conf. Dr. Ladislau Ritli
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

expoMedika in parteneriat cu Alianta pentru Sanatate din Romania (A.P.S.R.) lanseaza invitatia pentru dezbateri si prezentari pe tema “Comunicare Medic - Pacient”. Actiunea se deruleaza in data de 6 iunie 2012, intre orele 10.00 – 16.00, Palatul Parlamentului, Bucuresti.  

Obiectivul “Comunicare Medic-Pacient” este de a supune discutiilor problematica legata de informarea medicilor cu privire la masurile de siguranta. De asemenea vor fi dezbatute aspecte legate de drepturile medicilor si a pacientilor.
 
Invitat special la eveniment, in calitate de vorbitor: Ministrul Sanatatii Conf. Dr. Ladislau Ritli.
 
De asemenea vor participa la dezbateri oficialitati de marca din Ministerul Sanatatii precum si din lumea medicala:
 
-         Dr. Vasile Cepoi, Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii
-         Dr. Călin Alexandru - Ministerul Sanatatii,
-         Dr. Ioana Bianchi, Consilier Presedinte Casa Nationala de Asigurari de Sanatate,
-         Dr. Marius Filip, medic sef Casa Nationala de Asigurari de Sanatate,
-         Dr. Rodica Nassar, presedinte - Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor,
-         Conf. Univ. Dr. Sorin-Marian Paveliu, Catedra de Farmacologie, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti,
-         Conf. Univ. Dr. Alexandru Rafila - medic primar Institutul de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals,
-         Prof. Dr. Alexandru Brezoiescu , Vicepresedinte, Colegiul Medicilor Dentisti – Bucuresti (CMDB),
-         Carmen Mazilu, Presedinte OAMMR-Bucuresti,
-         Dr. Adina Geana, expert asigurari de sanatate,
-         Dr. Cristian Toma, expert asigurari de sanatate,
-         Asist. Univ. Dr. Sorin Paun, medic primar chirurgie generala, Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, etc.
 
Actiunea isi propune sa gaseasca raspunsuri la intrebarile legate de drepturile si obligatiile medicilor, drepturile si obligatiile pacientilor, relatia medic-pacient, dificultatile medicilor in desfasurarea activitatilor medicale, accesul medicilor si pacientilor la informatii (prezentare LabTestOnline – portal de analize medicale), accesul pacientilor la serviciile de sanatate, noul proiect de lege al drepturilor pacientilor, etc.
 
expoMedika este un eveniment medical specializat de aparatura, tehnologii si servicii medicale, ce isi propune sa reuneasca manifestari stiintifice de exceptie alaturi de echipamente de ultima ora, intr-un cadru profesionist, organizat.
 
Pentru programul complet al evenimentelor derulate in cadrul expoMedika editia a II-a, va rugam accesati site-ul nostru www.expomedika.ro sau contactati-ne la urmatoarele coordonate:
 
Tel./Fax: 0040-21 231 24 37 / 0040-21 231 91 84, E-mail: office@dk-expo.ro
Pentru informatii suplimentare, va stam la dispozitie:

Organizator, DK EXPO 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Manifestari stiintifice in cadrul expoMedika 2012 Creditari EMC gratuite pentru cadrele specializate. Acces liber.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
Vasile Cepoi: Noul proiect de lege a sănătăţii prevede autonomia managerială şi financiară a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a afirmat, marţi, că noul proiect de lege în domeniu prevede, printre altele, autonomia managerială şi financiară a spitalelor şi că medicii nu vor mai fi bugetari.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...