Cele mai citite
 


Peste 820.000 de oameni au aflat de mesajul campaniei “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!”
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 

 

 

 

 

Campania “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!” desfasurata de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România si Liga Romana de Cancer cu sprijinul Roche Romania si Radio Romania Actualitati s-a incheiat cu succes la sfarsitul lunii martie. Rolul principal al campaniei a fost acela de a informa publicul larg cu privire la metodele de prevenire si diagnosticare a cancerului de intestin gros. 

In luna martie, mesajul campaniei “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!” a fost vizibil in Bucuresti si in Cluj-Napoca si a ajuns la peste 820.000 de oameni. In Bucuresti, campania a fost vizibila, atat la metrou, pe magistralele M1 (Dristor – Pantelimon) şi M3 (Preciziei – Anghel Saligny), cat şi pe stradă, unde au fost montate panouri luminoase cu acest mesaj.
 
De asemenea, publicul a putut afla despre campanie si de pe site-ul oficial al acesteia: www.invingemcancerul.ro, unde au fost postate detalii despre cancerul de intestin gros, precum si despre alte tipuri de cancer, dar si din brosura aparuta in revista Click pentru Femei. Mesajul campaniei a putut fi auzit si la radio pe frecventa Radio Romania Actualitati, in cadrul unui spot difuzat de 2 ori pe zi pe parcursul lunii martie.
 
“Ne bucuram sa vedem, la final, ca aceasta campanie “Nu lasati neglijenta sa va desparta!” a fost un real succes. Pe parcursul campaniei am incercat sa oferim publicului cat mai multe informatii despre cancerul de intestin gros - cauzele, factorii de risc, metodele de prevenire, diagnosticare si tratamentul acestei boli. Chiar daca aceasta campanie s-a incheiat, noi vom fi si de acum inainte alaturi de persoanele care au nevoie atat de informatii, cat si de sfaturi prin diversele actiuni pe care le vom desfasura pana la sfarsitul anului.”, a declarat Cezar Irimia, Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.
 
Campania “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!”, s-a adresat în mod special persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, deoarece 90% dintre pacienţii care se confruntă cu această boală se încadrează în această categorie. Însă, nici persoanele cu vârsta de până la 50 de ani nu trebuie să ignore eventualele simptome şi să se prezinte la medicul specialist pentru un consult.
 
Stiati ca.....
 
…anual, in Europa, aproape 190.000 pacienti sunt diagnosticati cu cancer al intestinului gros?
 
…cancerul intestinului gros poate fi prevenit, chiar vindecat, daca este descoperit in faze incipiente?
 
…persoanele de peste 50 de ani care prezinta factori de risc pentru aceasta boala ar trebui sa efectueze un test hemocult anual, un tranzit baritat la fiecare 5 ani si o coloscopie la fiecare 10 ani?
 
…un regim alimentar bogat in fibre si sarac in grasimi animale contribuie la reducerea riscului de cancer la intestinul gros?
 
…in momentul diagnosticului, 10-20% dintre pacienti au deja metastaze?
 
…ficatul este primul organ in care cancerul de intestin gros metasteaza cel mai des, apoi este urmat de catre plaman?

  

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania privind cancerul de intestin gros, continuată în luna martie de FABC şi LRC Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de cancer din România şi Liga Română de cancer vor continua în luna martie (Luna Internaţională de Luptă Împotriva cancerului Intestinului Gros), pentru al treilea an consecutiv, seria de acţiuni menite să atragă atenţia opiniei publice cu privire la cancerul de intestin...
FABC: Campanie de informare cu privire la cancerul intestinului gros Luna martie este dedicată luptei împotriva cancerului intestinului gros, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuând şi în acest an campania de informare cu privire la această boală sub sloganul "Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!".
700.000 de calatori cu metroul au primit in luna Martie informatii legate de cancerul intestinului gros Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer a marcat in luna martie "Luna Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Intestinului Gros. Cu aceasta ocazie, FABC a organizat o serie de actiuni menite sa sensibilizeze atentia opiniei publice cu privire la cancerul intestinului gros, precum si la metodele...
Fumatul si poluarea – factori de risc pentru cancerul pulmonar Campanie de informare cu privire la cea mai agresiva forma de cancer – cancerul pulmonar Cu ocazia Lunii Internationale de Lupta Impotriva Cancerului Pulmonar, Liga Română de Cancer si Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continua si in 2012 campania de preventie, informare si educare...
LUNA MARTIE – dedicată din nou luptei împotriva cancerului intestinului gros Informare depre cea mai simplă metodă neinvazivă de depistare precoce a cancerului intestinului gros Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România continuă și în acest an, campania de informare cu privire la cancerul intestinului gros, sub sloganul “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!"
"Respiră sănătate", campanie de informare despre cancerul pulmonar - Fii activ! Renunţă la fumat! Hrăneşte-te sănătos! În România, cancerul pulmonar este tipul de cancer care provoacă cele mai multe decese1. Cu toate acestea, multe îmbolnăviri pot fi prevenite, pentru că în cele mai multe cazuri au legatură cu fumatul6