Cele mai citite
 


Boc le cere prefecţilor un raport în legătură cu utilizarea banilor alocaţi sănătăţii
joi, 8 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc le-a cerut, miercuri, prefecţilor, într-o videoconferinţă, un raport complet cu privire la modul în care sumele financiare alocate prin intermediul creditelor de angajament pentru finanţarea în domeniul sănătăţii au fost utilizate.
''Vreau să vă asiguraţi şi vreau săptămânal, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, un raport cu privire la modul în care sumele financiare alocate prin intermediul creditelor de angajament au ajuns să rezolve problemele pe care dumneavoastră le-aţi sesizat şi pe care oamenii aşteaptă ca noi să le rezolvăm, astfel încât sănătatea să nu fie pusă nicio secundă în pericol'', le-a spus Emil Boc prefecţilor.
Primul-ministru i-a informat pe prefecţi asupra hotărârii luate de Executiv în legătură cu utilizarea creditului de angajament.

''În privinţa problemelor din sănătate, ştim că sunt probleme pe care ni le-aţi sesizat, doamnelor şi domnilor preşedinţi de Case (judeţene de asigurări de sănătate - n.r.), domnilor prefecţi, Guvernul a luat deja decizia, prin intermediul Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Finanţelor, de a utiliza instrumentul creditului de angajament ca soluţie pentru rezolvarea în acest an, până la sfârşitul lunii decembrie, a plăţii serviciilor medicale, a medicamentelor, a ambulanţei, a medicilor de familie, a problemelor restante cu care se confruntă în prezent sistemul'', a precizat şeful Executivului.

Premierul Emil Boc a convocat, miercuri, o videoconferinţă cu prefecţii, directorii coordonatori ai direcţiilor judeţene de sănătate publică, precum şi cu directori ai caselor judeţene de asigurări de sănătate.
La discuţii au participat ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Irinel Popescu.

Tema videoconferinţei a fost 'Modul de repartizare, pe tipuri de servicii medicale, a sumelor alocate prin OUG 104/2009 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în sistemul de sănătate'.
Guvernul a stabilit, în şedinţa din 3 octombrie, modalitatea de repartizare a sumei de 2,8 miliarde de lei din credite de angajament pentru susţinerea activităţii din sănătate, pentru plata serviciilor medicale şi a medicamentelor.

'Două miliarde de lei vor merge pentru asigurarea continuităţii în eliberarea de medicamente, la farmacii şi în cadrul programelor de sănătate, 625 milioane de lei vor fi banii pentru medicamente şi materiale din spitale şi decontarea sumelor aferente, 30 de milioane de lei pentru decontarea serviciilor medicale de ambulanţă, 55 milioane de lei pentru decontarea serviciilor medicale efectuate de medicii de familie, 60 de milioane de lei pentru servicii medicale de hemodializă şi dializă peritoneală, 30 de milioane de lei pentru servicii medicale pentru specialităţi paraclinice', preciza, la acea dată, premierul Emil Boc.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Medicamentele în tratament ambulatoriu nu se mai decontează Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Irinel Popescu, a informat, miercuri, la o videconferinţă cu prefecţii şi coordonatorii direcţiilor judeţene de sănătate publică, că, începând cu luna octombrie şi până la sfârşitul acestui an, nu se vor mai efectua plăţi pentru medicamentele în...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Sistemul de sănătate în fază terminală, la originea căderii guvernului în România (presă) Sectorul de sănătate, aflat în centrul protestelor din aceste zile din România care au dus la căderea guvernului lui Emil Boc, este în 'fază terminală' şi 'are nevoie de îngrijire urgentă', scrie luni portalul Osservatorio sui Balcani e Caucaso, care dedică o amplă analiză domeniul sănătăţii din ţara...
Mehedinţi: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, în blocaj financiar Situaţia financiară a Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi este critică, medicii de familie care asigură tratamentul bolnavilor la domiciliu având restanţe la plata salariilor din luna mai, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul judeţului, Ion Mîţu.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.