Cele mai citite
 


Atletism: Paul Dicu, într-o nouă aventură în nisipurile marocane, pentru copiii bolnavi de inimă
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Temperaturi de peste 50 de grade, între 35 şi 90 de km parcurşi pe zi, furtuni de nisip, apă şi hrană strict raţionalizată, testarea la extrem a limitelor proprii sunt câteva dintre ingredientele ediţiei a 27-a a competiţiei de anduranţă Maratonul Nisipurilor din Maroc, în care temerarul român Paul Dicu va lua startul duminică pentru al doilea an consecutiv.
În acest an, Paul Dicu, singurul român participant la o cursă atât de extremă, va alerga în sprijinul copiilor bolnavi de inimă de care se ocupă Asociaţia Inima Copiilor, implicată în înfiinţarea unui departament modern de cardiochirurgie dedicat exclusiv copiilor la spitalul Marie Curie din Capitală. Departamentul a necesitat investiţii de 3,5 milioane euro, dintre care 1,5 milioane au fost strânşi cu ajutorul Asociaţiei Inima Copiilor.
Paul Dicu a afirmat într-o conferinţă de presă că va pleca joi seară spre Maroc, pentru ediţia din acest an a competiţiei, ale cărei traseu şi distanţă, ce suferă anual modificări, din motive de securitate, vor fi anunţate cu o zi înainte de startul de duminică.
Distanţa de parcurs în cele 7 zile este de circa 250 km, iar anul trecut s-a alergat între 20 şi 90 km pe zi, adică între 7 şi 19 ore zilnic. Fiecare concurent poartă un rucsac cu hrană, apă, kit de supravieţuire, care cântăreşte între 8 şi 15 kg. Totul este drămuit la gram, apa este raţionalizată strict, doar 5-7 litri zilnic, la fel ca hrana. Concurenţii care încearcă să facă rost de apă din alte surse riscă descalificarea.
''Etapele zilnice sunt cuprinse între 35 şi 90 km, depinde de la an la an, pe un relief divers, dune mari şi mici, munţi, câmpuri de bolovani, albii secate. Organizarea este extrem de strictă, supraveghere foarte bună, comisari de cursă, medici, informaticieni, oameni deosebiţi care stau lângă noi şi au grijă de noi. Anul acesta am marea plăcere să alerg pentru prietenii noştri de la Asociaţia Inima Copiilor, pentru copiii cu probleme cardiace. Cursa, înainte de a fi un eveniment sportiv, este o cursă umanitară. Taxele de participare, care nu sunt deloc mici, se duc către copiii bolnavi, se construiesc centre de recuperare, şcoli în zonele defavorizate din Africa. Cursa este un prilej de introspecţie, pentru că după 7 zile de alergare nu mai eşti acelaşi om care a plecat acolo. Dacă ai o părere despre tine când pleci, la întoarcere începi să fii mai reţinut despre ceea ce credeai despre tine. Au fost şi oameni care au murit acolo, în fiecare zi sunt oameni puşi sub perfuzie în elicopterele de asistenţă. La final, realizezi că ai construit ceva, fiecare se simte mai împăcat cu sine'', a declarat Paul Dicu.
La ediţia 2011 a Maratonului Nisipurilor, s-au înscris la start 849 concurenţi şi 811 au terminat cursa. Paul Dicu s-a clasat pe locul 621.
Amănunte despre aventura lui Paul Dicu în Maroc vor fi disponibile pe site-ul www.inpascupaul.ro.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fundaţia Vodafone România - investiţii de 15 milioane euro în programe sociale Fundaţia Vodafone România a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, organizată cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate în România, că investiţiile derulate în peste 700 de programe sociale se ridică, până în prezent, la valoarea de 15 milioane euro.
O echipă de medici italieni începe luni operaţii de chirurgie cardiacă la Spitalul Marie Curie O echipă de specialişti italieni de la clinica San Donato din Milano va începe luni primele operaţii de chirurgie cardiacă pediatrică la Spitalul de copii Marie Curie, informează un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Andrei Gligor a alergat 3.600 km pentru a ajuta nou-născuţii de la Spitalul Marie Curie Andrei Gligor a încheiat duminică o cursă de 3.600 km, cu scopul de a ajuta Asociaţia Inima Copiilor să strângă suma de 29.000 euro, necesară cumpărării unui scanner de retină pentru nou-născuţii de la Spitalul Marie Curie.
Peste 400 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul 'Marie Curie' Peste 400 de copii cu malformaţie cardiacă au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul "Marie Curie", de medici italieni şi români, în cadrul unui program de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, acordul dintre cele două părţi fiind prelungit pentru încă trei ani.
Siamezele internate la "Marie Curie" au inima şi ficatul comune Fetiţele siameze născute marţi la Constanţa şi aduse la Spitalul 'Marie Curie' din Bucureşti au inima şi ficatul comune, iar şansele lor de supravieţuire sunt minime, a declarat, miercuri, directorul medical al spitalului, Radu Spătaru.