Cele mai citite
 


Avocaţii managerului Institutului Cardiovascular din Iaşi susţin că procurorii caută dosarele cu achiziţii
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Achiziţiile publice şi achiziţiile prin fonduri europene sunt printre motivele pentru care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins joi la Institutul de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi, susţine avocatul Ciprian Mitoşeriu, apărătorul prof.univ.dr. Grigore Tinică, managerul spitalului.
Potrivit avocatului, descinderile procurorilor DNA 'nu vizează o persoană anume, ci o faptă'.
'S-au luat acte pentru verificări dintr-un dosar de achiziţii publice', a spus presei avocatul Ciprian Mitoşeriu.
Ancheta DNA vizează şi alte două persoane din cadrul Institutului.
Alături de saci cu documente, procurorii DNA au luat şi aparatură IT, toate acestea fiind duse la sediul DNA Iaşi.
Joi după-amiază procurorii DNA au fost nevoiţi să întrerupă ancheta pentru a-i permite prof.univ.dr. Grigore Tinică să intre în blocul operator pentru a efectua o intervenţie chirurgicală programată.
'Nu este normal ca doctorul să intre în sala de operaţie după percheziţii', a spus declarat avocatul medicului Tinică.
Acţiunea de joi de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi este criticată şi de preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae. Acesta susţine că are îndoieli privind corectitudinea cu care procurorii DNA au acţionat în timpul descinderilor făcute la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Profesorul Astărăstoae a fost externat pe propria semnătură Profesorul Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Gr.T.Popa din Iaşi va trebui să suporte o angioplastie, intervenţie chirurgicală în timpul căreia îi va fi implantat un stent, din cauza unor probleme cardiace mai vechi.
Vasile Astărăstoae: Pentru mine acţiunile DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi sunt suspecte Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof.univ. dr. Vasile Astărăstoae, a susţinut joi că are îndoieli privind corectitudinea cu care procurorii DNA au acţionat în timpul descinderilor făcute în cursul dimineţii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, vizat fiind managerul unităţii...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, audiat de procurorii DNA Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, Vasile Astărăstoae, s-a prezentat vineri la DNA pentru a explica în ce fel a obţinut compania Maguay licitaţia pentru implementarea platformei eLearning, care face parte dintr-un proiect european.
UPDATE Descindere a procurorilor DNA la Institutul de Cardiologie Iaşi Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins joi la Institutul de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi, condus de profesorul basarabean Grigore Tinică.
Iaşi: Operaţii amânate, după ce DNA a luat baza de date de la Institutul de Boli Cardiovasculare Activitatea Institutului de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi va fi întreruptă, începând de sâmbătă, din cauza descinderilor făcute în ultimele două zile de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...