Cele mai citite
 


Botoşani: Peste 2.000 de copii suferă din cauza hranei insuficiente
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 2.000 de copii din judeţul Botoşani suferă de rahitism sau anemie, pe fondul alimentaţiei necorespunzătoare, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Dumitriţa Mihailovici. Potrivit acesteia, în evidenţele autorităţilor sanitare figurează peste 250 de cazuri de copii cu rahitism şi peste 1.800 cu anemie severă.
'Cifrele sunt destul de mari, ceea ce denotă faptul că aceşti copii nu sunt hrăniţi, nu sunt supravegheaţi, nu sunt trataţi corespunzător. Rahitismul nu înseamnă numai o afectare a oaselor, aşa cum se ştie, ci şi a muşchilor şi a sistemului imunitar', a afirmat Mihailovici.
De asemenea, oficialii DSP îşi manifestă îngrijorarea şi faţă de numărul ridicat de copii cu vârsta sub 14 ani cu obezitate. Numărul minorilor obezi depăşeşte 100. AGERPRES/(A-Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: DSP anunţă că nu va autoriza Sanatoriul Podriga din cauza nepotabilităţii apei Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga nu poate beneficia de autorizaţie sanitară de funcţionare în condiţiile în care apa nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Silvana Tudorache.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Botoşani: Două decese cu suspiciuni de gripă nouă Două persoane din judeţul Botoşani au decedat, în ultimele 24 de ore, cu suspiciune de gripă nouă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, epidemiologul-şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Ecaterina Chihaia.
Botoşani: Zeci de persoane cu handicap, trimise la reevaluare Zeci de persoane din judeţul Botoşani, care beneficiază de indemnizaţii de handicap, vor trebui să fie reevaluate, în urma unor verificări efectuate de o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Inspectoratului...
Botoşani: Numărul persoanelor care au contactat hepatita A, de peste 10 ori mai mare decât în 2015 Numărul cazurilor de hepatită A din judeţul Botoşani a crescut, în primele nouă luni ale acestui an, de peste 10 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, pentru AGERPRES, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică, medical Ecaterina Chihaia.