Cele mai citite
 


Botoşani: Proiect transfrontalier pentru prevenirea îmbolnăvirii cu nitraţi şi nitriţi
joi, 5 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 5 apr /Agerpres/- Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani va implementa un proiect transfrontalier care vizează prevenirea îmbolnăvirii cu nitraţi şi nitriţi, a declarat, joi, directorul DSP, Dumitriţa Mihailovici. Potrivit acesteia, parteneriatul se va derula cu Raionul Hliboca- Ucraina, cu scopul îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei.
Proiectul, intitulat 'Prevenirea sindromului morţii albastre', are o valoare de 145.944 euro şi va fi aplicat în zece localităţi ale judeţului Botoşani (Pomârla, Dersca, Mihăileni, Călăraşi, Răuseni, Todireni, Hlipiceni, Lunca, Flămânzi şi Cristeşti). Acesta vizează realizarea, în zona ţintă, a unui studiu geo-hidrologic în vederea identificării unor surse de apă sigură, precum şi realizarea unor puţuri de adâncime.
Un alt obiect al proiectului este acela de consolidare a cooperării transfrontaliere româno-ucrainene în domeniul protecţiei mediului în zona ţintă şi creşterea gradului de implicare pro-activă a actorilor locali în identificarea, evaluarea şi diminuarea poluării, precum a nivelului de conştientizare a problemelor de sănătate publică pentru locuitorii din zona ţintă. AGERPRES/(A-Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: DSP a retras autorizaţia sanitară a grădiniţei din Todireni, după ce un copil a căzut în fosa septică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a retras autorizaţia de funcţionare a grădiniţei din localitatea Satul Nou, comuna Todireni, după ce un copil de trei ani a căzut, luni, în fosa septică din curtea acesteia, a anunţat, joi, directorul instituţiei, Silvana Tudorache.
Botoşani: Sanatoriul Podriga a fost reautorizat din punct de vedere sanitar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoşani a eliberat, joi, o nouă autorizaţie sanitară de funcţionare pentru Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga, a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al DSP, medicul Silvana Tudorache.
Botoşani: Prefectul cere Ministerului Sănătăţii o verificare a activităţii DSP, după scandalul neautorizării Sanatoriului Podriga Botoşani, 3 iun/ Agerpres/- Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, a solicitat ministrului Sănătăţii să dispună o anchetă la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în urma scandalului legat de neautorizarea sanitară a Sanatoriului Podriga.
Botoşani: Sanatoriul de neuropsihiatrie de la Podriga, lăsat fără autorizaţie sanitară de funcţionare Botoşani, 1 iun/ Agerpres/- Sanatoriul de neuropsihiatrie din localitatea Podriga, judeţul Botoşani, a rămas fără autorizaţie sanitară de funcţionare, ca urmare a faptului că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a constatat deficienţe în alimentarea că apă a instituţiei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES...
Botoşani: 60% dintre fântâni nu au apă potabilă Aproximativ 60% din fântânile din judeţul Botoşani nu au apă potabilă, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei.
Botoşani: Proiect de un milion de euro pentru eficientizarea serviciilor către cetăţeni Instituţia Prefectului judeţului Botoşani va implementa un proiect cu finanţare europeană, de aproximativ un milion de euro, pentru eficientizarea serviciilor către cetăţeni, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prefectul Cristian Roman.