Cele mai citite
 


Crucea Roşie va desfăşoară programul 'Banca de Alimente' în cinci oraşe
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română organizează, în perioada 7-11 aprilie, spectacole, concursuri şi acţiuni caritabile care fac parte din programul 'Banca de Alimente' ce se va desfăşura în mai multe hipermarketuri din oraşele Buzău, Braşov, Constanţa, Ploieşti şi Bucureşti.
La acţiunile desfăşurate în preajma sărbătorilor pascale vor participa preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, şi Iuliana Tudor, voluntar de onoare al Crucii Roşii şi moderatorul acestor evenimente.
"Începând din luna septembrie 2009, datorită generozităţii partenerilor şi a donatorilor săi, 'Banca de Alimente' este unul dintre proiectele de succes ale Crucii Roşii Române. În demersul nostru de a trăi într-o lume fără foame, avem alături cele mai importante lanţuri de super şi hypermarketuri. În pragul sărbătorilor pascale, colaborarea noastră reprezintă un exemplu de umanitate, ce va aduce lumini şi bucurie în sufletele şi pe masa celor nevoiaşi. Orice persoană poate face acest lucru alăturându-se programului Banca de Alimente şi devenind donator", a declarat într-un comunicat de presă Mihaela Geoană.
Evenimente se vor desfăşura în parteneriat cu Televiziunea Română şi vor avea loc: pe 7 aprilie în Ploieşti, la hipermarketul Real, ora 15,00, pe 8 aprilie în Buzău, la hipermarketul Carrefour, la ora 11,00, pe 9 aprilie la Bucureşti, în hypermarketul Carrefour Băneasa, ora 17,00, pe 10 aprilie la Braşov, în hipermarketul Carrefour, ora 18,00 şi în data de 11 aprilie la Constanţa, hipermarketul Real 1(Sud), ora 17,00.
Invitat special al manifestării din Bucureşti va fi Margareta Pâslaru, ambasador al Crucii Roşii Române şi iniţiatorul programului 'Banca de Alimente'.
La donaţiile din cadrul programului caritabil vor participa vedete din lumea muzicii, a teatrului sau a sportului precum Corina Chiriac, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Stelu Enache, Ovidiu Komornyik, Laurenţiu Cazan, Aneta Stan, Dinu Iancu Sălăjanu, Dan Helciug, Carmen Rădulescu, Leonard Doroftei şi Cristian Pomohaci. Unele dintre vedete sunt deja voluntari de onoare ai Crucii Roşii Române.
Proiectul umanitar 'Banca de Alimente', lansat în urmă cu mai bine de doi ani, a fost implementat în septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de bază familiile sau persoanele singure care nu-şi pot procura prin forţele proprii necesarul zilnic de hrană.
Timp de doi ani şi jumătate, proiectul a reuşit să ajute cu alimente şi tichete sociale 59.785 de familii sau persoane singure. AGERPRES/ (AS-Andreea Dăscălescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campania "Banca de alimente", între 23 şi 29 noiembie, în hipermarketuri din ţară Crucea Roşie Română organizează, între 23 şi 29 noiembrie, campania "Banca de alimente" în toate hipermarketurile Carrefour din ţară, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Peste 2.400 de kilograme de alimente colectate de Crucea Roşie Română în preajma Sărbătorilor de Paşte Crucea Roşie Română a colectat peste 2.400 de kilograme de alimente greu perisabile cu ocazia evenimentelor organizate în perioada 7-11 aprilie, în Bucureşti şi alte trei judeţe din ţară, alimente care au fost distribuite persoanelor aflate în dificultate.
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Crucea Roşie Română trimite şapte tone de alimente în Buzău şi Vrancea Crucea Roşie Română va trimite, joi, un transport cu şapte tone de alimente către persoanele din zonele afectate de căderile masive de zăpadă din Buzău (satele Cochirleanca şi Boldu) şi Vrancea (Gugeşti, satele Beci şi Oreavu).
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.