Cele mai citite
 


Iaşi: A născut două siameze
joi, 8 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie din localitatea Alexeni, comuna Ţibana, a reuşit să uimească întregul sat după ce a născut, la dispensarul din localitate, două fete ce împărţeau acelaşi cap, trunchi şi abdomen şi care, din păcate, erau fără viaţă.
Femeia, în vârstă de 31 de ani, mai are acasă încă şase copii. Cu toate că se află la a şaptea naştere, ea nu a fost în perioada sarcinii la medic, pentru a controla evoluţia fetusului.
Adusă la dispensar pentru a naşte la termen, ea a avut un şoc după ce a văzut că gemenele născute nu respiră şi sunt lipite în zona capului, gâtului, toracelui şi abdomenului, doar mâinile şi picioarele fiind separate.
'Este prima oară când asist la o astfel de naştere. Nu m-am speriat, am fost doar mirat. Am mai avut naşteri la dispensar, dar niciuna aşa de deosebită', a declarat dr. Constantin Dima.

Specialiştii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă susţin că o atare situaţie ar fi putut fi evitată dacă, în cursul sarcinii, femeia ar fi făcut ecografii care să descopere din timp malformaţiile congenitale.

Directorul Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, dr Voichiţa Todosiciuc, susţine că, deocamdată, nu se ştie cauza morţii fetuşilor. Rezultatul va fi aflat abia după examinarea anatomo-patologică de către specialiştii de la Institutul de Medicină Legală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Anchetă la spitalul din Costeşti, după moartea unui nou-născut Conducerea spitalului din oraşul Costeşti a deschis, luni, o anchetă administrativă, după ce o femeie care a născut în urmă cu două săptămâni a acuzat personalul medical că ar fi provocat, din neglijenţă, moartea copilului, transmite corespondentul AGERPRES.
Nasterea - limba engleza Afla care sunt etapele nasterii.
Una din zece naşteri este prematură (raport) Aproximativ o naştere din zece, dintr-un total de 13 milioane de naşteri din întreaga lume, este prematură, iar peste 1 milion dintre copiii născuţi prematur nu supravieţuiesc, conform unui raport publicat duminică în SUA, informează AFP.
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Primul spital privat de obstetrică-ginecologie, inaugurat în Capitală Sursa: Agerpres Bucureşti - Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Regina Maria", primul de acest gen din sectorul privat, a fost inaugurat miercuri. Unitatea dispune de o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, necesitând o investiţie de peste 5,5 milioane euro.
Medicii italieni consideră că femeile nu mai sunt pregătite să nască normal Roma, 12 sep /Agerpres / - Peste 1.400 dintre copiii născuţi în ultimul an au murit la naştere, iar ginecologii sunt doctorii cu cele mai multe procese penale din categoria medicilor, informează Societatea Italiană de Ginecologie şi Obstetrică citată, duminică, de cotidianul Corriere della Sera.