Cele mai citite
 


Femeia care a fost cel mai în vârstă medic practicant din lume, a încetat din viaţă
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dr. Leila Denmark, care a fost cel mai în vârstă medic practicant din lume, pensionându-se la vârsta de 103 ani, a încetat din viaţă la vârsta de 114 ani, transmite Associated Press.
Leila Denmark a fost primul medic rezident al spitalului pediatric Henrietta Egleston din Atlanta, chiar de la deschiderea acestui spital, în 1928, conform nepotului său, Steven Hutcherson.

Ea a început să practice pediatria în 1931 şi a continuat până la pensionare, în 2001, an în care a primit şi titlul de cel mai în vârstă medic practicant din lume din partea Guinness World Records.

La 114 ani, Leila Denmark se afla pe locul patru în clasamentul mondial al longevităţii în momentul decesului.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Pensionare anticipată pentru cei din zonele poluate cu metale neferoase Directorul general al Casei Naţionale de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale, Ion Dumitru, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că, în urma votării unui amendament la legea 263/2010 privind pensionarea, persoanele care au locuit în zonele unde s-au exploatat şi prelucrat...
Creşterea vârstei de pensionare ar avea un impact negativ asupra bulgarilor Creşterea vârstei de pensionare ar avea un impact negativ asupra populaţiei Bulgariei, crede doctorul Vihra Milanova, consultant naţional de psihiatrie, citată de BTA. Potrivit acesteia, în societăţile care au un sistem sanitar şi un nivel de trai bune, pensionarea la 65 de ani este un fapt normal.
Legea de reducere a vârstei standard de pensionare pentru persoanele din grupa I de muncă, promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care persoanele care au lucrat în grupa I de muncă, cu o vechime mai mică de şase ani, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare.
Mureş: Peste 25.000 de dosare de pensionare pe caz de boală vor fi revizuite Nu mai puţin de 67% din totalul de 37.393 de dosare de pensionare pe motive medicale din judeţ vor fi revizuite, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şefa Casei Judeţene de Pensii Mureş, Ileana Morent.
Polonia va scădea vârsta de pensionare la mijlocul anului următor Polonia intenţionează să coboare vârsta de pensionare la mijlocul anului următor, în cadrul unui pachet mai amplu de măsuri sociale promovat de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), a declarat miercuri ministrul polonez al Muncii, Elzbieta Rafalska, informează Reuters.
Attila Cseke: MS va analiza cazurile de pensionare pe caz de boală Ministerul Sănătăţii va face o analiză pe judeţe privind cazurile de pensionare pe caz de boală, a anunţat, joi, la Târgu-Mureş, ministrul de resort, Attila Cseke, care a precizat că deja există un judeţ căruia i s-a retras dreptul de a face pensionări medicale.