Cele mai citite
 


GSK îşi continuă proiectele în România
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1,6 milioane de dolari au fost investiţi, numai în ultimii cinci ani, în proiecte de sănătate şi educaţie în sănătate în România de compania GSK, susţinând cauze sociale critice în arii ca mortalitatea infantilă, îngrijirea paliativă şi comunităţile defavorizate, a declarat joi Pascal Prigent, directorul general al GSK România.
"Compania susţine nevoia de dialog permanent cu autorităţile în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru dezvoltarea unui sistem de sănătate funcţional şi stabil", a afirmat Pascal Prigent.
GSK România continuă investiţiile pe plan local în fabrica din Braşov şi în proiectele de CSR, precum şi parteneriatul cu autorităţile pentru creşterea accesului românilor la tratamente inovatoare, după cum susţine directorul general al companiei.
Referindu-se la strategia pentru 2012, Pascal Prigent a arătat că aceasta se concentrează pe doi piloni principali - intensificarea dialogului cu autorităţile pentru creşterea accesului românilor la tratamente inovatoare şi susţinerea cauzelor sociale critice în arii precum mortalitatea infantilă, îngrijirea paliativă şi comunităţile defavorizate.
Strategia prin care GSK România şi-a propus să contribuie la creşterea speranţei de viaţă a românilor este strâns legată de nivelul investiţiilor realizate pe piaţa locală. GSK a investit în România, în ultimii 13 ani, peste 141 milioane de dolari, o direcţie importantă fiind dezvoltarea poziţiei de producător de medicamente la cele mai înalte standarde de calitate.
Compania sprijină de 10 ani Hospice Casa Speranţei în eforturile organizaţiei de a extinde serviciile de îngrijire paliativă la nivel naţional.
De asemenea, anul trecut, GSK a demarat proiectul "Sănătatea copiilor din Delta Dunării", alături de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, prin care peste 80% dintre copiii din această zonă săracă şi izolată a României au beneficiat de un consult medical gratuit şi de o campanie pentru sănătate.
Recent a fost lansat Delta Warning Report, raportul de evaluare a stării de sănătate a copiilor din zonele izolate ale Deltei Dunării. În urma concluziilor din raport şi a dezbaterilor generate pe marginea acestuia vor fi evaluate posibilele direcţii de acţiune ale proiectului, care vor fi continuate împreună cu Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta.
"Pentru acest an ne-am propus să continuăm investiţiile în România şi să ducem la alt nivel proiectele în care suntem implicaţi. Avem rădăcini puternice aici şi peste 1.100 de angajaţi în toată ţara şi dorim să ne dezvoltăm activităţile pentru a contribui la creşterea speranţei de viaţă a românilor. Sperăm ca mediul legislativ şi economic să devină favorabile acestor planuri investiţionale, printr-un nivel mai ridicat de transparenţă, stabilitate şi predictibilitate, necesare dezvoltării tuturor companiilor, indiferent de domeniul de activitate", a reliefat Pascal Prigent. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov:A fost lansată componenta de sănătate a programului Fiecare Copil in Grădiniţă Reprezentanţii Asociaţiei Ovidiu Rom şi cei ai GlaxoSmithkline (GSK) România au lansat luni în localitatea braşoveană Tărlungeni componenta de sănătate a programului "Fiecare Copil în Grădiniţă", care va permite dezvoltarea de către comunităţile locale a unor proiecte de sănătate în educaţie, ce pot...
GLAXOSMITHKLINE (GSK) CONSUMER HEALTHCARE ROMÂNIA ȘI WRIGLEY ROMÂNIA AU LANSAT CAMPANIA „ZÂMBEŞTE ROMÂNIA” GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley au lansat „Zâmbeşte România”, o campanie de conştientizare şi educare în privinţa importanţei igienei orale, parte integrantă a Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.
GLAXOSMITHKLINE (GSK) CONSUMER HEALTHCARE ROMÂNIA ȘI WRIGLEY ROMÂNIA AU LANSAT CAMPANIA „ZÂMBEŞTE ROMÂNIA” GlaxoSmithKline (GSK) Consumer Healthcare şi Wrigley au lansat „Zâmbeşte România”, o campanie de conştientizare şi educare în privinţa importanţei igienei orale, parte integrantă a Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună.
Raport Salvaţi Copiii: Sărăcia, discriminarea, scăderea vaccinărilor - motive de îngrijorare Sărăcia, având consecinţă abandonul şcolar, discriminarea, agresivitatea, scăderea numărului vaccinărilor, lipsa unei instituţii specializate - Avocatul Copilului sunt principalele motive de îngrijorare semnalate de organizaţia Salvaţi Copiii în Raportul Alternativ Periodic, care va fi prezentat Comitetului...
Comunicat de presă - Campania Zâmbeşte România În cadrul campaniei Zâmbeşte România 2015, peste 1.500 de medici dentişti din 41 de judeţe oferă gratuit consultaţii sau detartraje
Braşov: Campanie de informare, educare şi conştientizare cu privire la cancerul de col uterin Asociaţia "Îngrijire Acasă" împreună cu Asociaţia Filantropică Medicală "Christiana" şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov organizează, în perioada 19 ianuarie-20 martie, campania de informare, educare şi conştientizare cu privire la cancerul de col uterin, cu mottoul "Cu ajutorul tău, aproape...