Cele mai citite
 


Îmbolnăvirile şi decesele provocate de cancer uterin, în creştere în Marea Britanie
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul femeilor care mor din cauza cancerului uterin s-a majorat cu aproape 18% în ultimul deceniu, potrivit organizaţiei Cancer Research UK, transmite joi BBC.
Potrivit ultimelor statistici, deşi perioada de supravieţuire după confirmarea acestui diagnostic a crescut, au crescut în acelaşi timp numărul de cazuri de cancer diagnosticate şi numărul deceselor din cauza acestei boli.

În spatele acestei evoluţii s-ar putea afla proliferarea obezităţii, consideră cercetătorii.

Cancerul uterin este al treilea tip cel mai răspândit de cancer în rândul femeilor şi apare de obicei după menopauză.

Dacă din anii 70 până în 1996 incidenţa cancerului uterin s-a menţinut la circa 13.7 cazuri la 100.000 de femei britanice, în prezent ea a ajuns la 19.6 cazuri la 100.000, cu 43% mai mare.

Rata de supravieţuire s-a îmbunătăţit, iar 77% dintre femeile diagnosticate mai trăiesc cel puţin cinci ani după tratament. Cu toate acestea, numărul de decese a crescut. Astfel, în ultimii 10 ani, rata mortalităţii din cauza cancerului uterin a ajuns de la 3.1 la 3.7 cazuri la 100.000 de femei. În 2010, această boală a ucis un număr de 1937 de femei din Marea Britanie.

Rachael Gormley, de la Fondul mondial pentru cercetarea cancerului, a subliniat că, în cazul cancerului uterin, există 'dovezi puternice' că obezitatea este un important factor de risc, la fel ca în cazul altor cancere - mamar, de esofag, pancreatic şi renal.

'Ne aşteptăm ca numărul cazurilor de cancer să crească pe măsura răspândirii obezităţii. Măsurile împotriva obezităţii, cum ar fi o dietă sănătoasă şi mişcarea fizică zilnică, sunt unul din cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru a ne reduce riscul de cancer', a notat Rachael Gormley.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Femeile cu puţini copii sunt mai expuse cancerului uterin În ultimele decenii s-a înregistrat un număr record de femei diagnosticate cu cancer uterin, cauza fiind faptul că nu au copii sau au puţini. Rata bolii a crescut cu aproape 50% în ultimii 30 de ani, constată cu regret Daily Mail.
CANCERUL DE SAN: Preventia; Semne si simptome Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidenţă în România de 7.929 cazuri noi pe an şi o mortalitate de 3.101 decese anual (Globocan 2008).
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
Supraponderalii şi obezii riscă mai mult să dezvolte cele mai frecvente zece forme de cancer (studiu) Supraponderalii şi obezii riscă să dezvolte zece din cele mai comune forme de cancer, printre care se numără cele de uter, vezică biliară, rinichi, ficat sau colon, potrivit unei cercetări publicate în revista medicală de specialitate The Lancet, scrie BBC News în ediţia sa ediţia electronică.
Hunedoara: Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin, în scădere cu 10% Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin descoperite anul trecut, la femeile din judeţul Hunedoara, a fost mai mic cu 10%, comparativ cu anul 2012, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), publicate în preambulul Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea...
Hunedoara: Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin, în scădere cu 10% Numărul cazurilor noi de cancer de col uterin descoperite anul trecut, la femeile din judeţul Hunedoara, a fost mai mic cu 10%, comparativ cu anul 2012, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), publicate în preambulul Săptămânii Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea...