Cele mai citite
 


Maramureş: Patru copii intoxicaţi cu clorul din apa bazinului olimpic din Baia Mare
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru copii care practică înotul sportiv în bazinul olimpic al municipiul Baia Mare au fost spitalizaţi, joi, în urma unei intoxicaţii cu clor.
Medicii serviciului de Ambulanţă Baia Mare au preluat doi băieţi şi două fete cu vârsta de 9 şi 10 ani care au acuzat stări de greaţă, vomă şi respiraţie dificilă din cauza conţinutului ridicat de clor din apă. Copii au fost internaţi pentru tratamente medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş.
Directorul medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Maramureş, dr. Radu Dragoş, a declarat pentru AGERPRES că cei care au sesizat situaţia au fost părinţii alertaţi telefonic de copii că se simt rău şi nu pot respira.
"Starea de sănătate a copiilor este bună, însă vor rămâne internaţi mai multe zile pentru tratamente medicale. Dacă evoluţia pacienţilor va fi satisfăcătoare, atunci micuţii vor fi externaţi mai repede", a spus dr. Radu Dragoş.
Poliţiştii serviciului de criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au demarat cercetări pentru a stabili cauzele care au dus la intoxicarea copiilor cu clor.
Bazinul olimpic de înot a fost închis temporar până vineri, însă în funcţie de rezultatele verificărilor este posibil ca activitatea să fie sistată mai multe zile.
Şeful Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Maramureş, Cornel Săvoiu, a declarat că în timpul în care copiii se antrenau în bazin, echipa de muncitori coordonaţi de un tehnician a pornit instalaţia de clorinare a apei, iar dintr-o greşeală în bazin au ajuns cu 15 - 20 de litri de clor mai mult decât era necesar.
Cornel Săvoiu a precizat că imediat după producerea incidentului tehnic la una dintre conductele de clorinare a apei a fost anunţat antrenorul să scoată copiii din bazin, însă acesta ar fi întârziat.AGERPRES/(A - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Copii intoxicaţi cu lapte la o şcoală din Baia Mare Baia Mare, 18 oct /Agerpres/ - Nu mai puţin de 16 elevi ai Şcolii nr. 13 din Firiza, un cartier al municipiului Baia Mare, au acuzat, luni, dureri de stomac după ce au consumat laptele primit la cursuri.
Maramureş: Copil internat de urgenţă după ce s-a intoxicat cu ciuperci Un băieţel în vârstă de patru ani din comuna Coltău a fost internat, marţi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, în urma unei intoxicaţii alimentare cu ciuperci.
Maramureş: Poliţia cercetează cauzele care au provocat intoxicarea mai multor etnici romi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş continuă cercetările privind cauza intoxicării cu substanţe de origine necunoscută a 13 minori şi a unui adult de etnie romă, într-o clădire administrativă a fostului combinat metalurgic Cuprom - Baia Mare, pentru a stabili detaliile incidentului.
Maramureş: CJSU a stabilit un plan de măsuri pe durata sărbătorilor de iarnă, cât şi pe durata sezonului rece Baia Mare, 26 nov /Agerpres/- Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a luat, de comun acord cu principalii responsabili din instituţiile implicate, o serie de măsuri în contextul sărbătorilor de iarnă cât şi pentru sezonul rece pentru sporirea siguranţa cetăţenilor, inclusiv pentru ...
Maramureş: Intoxicaţii cu monoxid de carbon din cauza neglijenţei Echipajele SMURD au fost alertate, în noaptea de luni spre marţi, după ce trei presoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon într-o locuinţă din Baia Mare.
Maramureş: Mai mulţi oameni ai străzi au fost recuperaţi şi cazaţi în azilele de noapte Baia Mare, 9 ian /Agerpres/- Autorităţile judeţului Maramureş au identificat în urma unei acţiuni de noapte, 23 de persoane fără adăpost identificat pe raza municipiului Baia Mare care au fost transportate la centrele de cazare.