Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii lucrează la proiectul de lege privind scoaterea la concurs a posturilor vacante
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a anunţat, joi, la Suceava, că posturile din sistemul sanitar vor fi deblocate, precizând că, în prezent, se lucrează la un proiect privind scoaterea la concurs a posturilor vacante.
În opinia lui Ritli, deficitul de personal din sistemul sanitar impune o astfel de măsură. ''Deblocarea posturilor din sănătate reprezintă o necesitate, având în vedere că în ţară sunt spitale în care, din lipsă de personal, nu se pot asigura gărzile pentru fiecare secţie medicală'', a explicat Ritli.
În spitalele sucevene sunt aproximativ trei sute de posturi vacante, iar potrivit unei centralizări a Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, unităţile spitaliceşti din judeţ au nevoie de 26 de medici, 152 de asistenţi medicali, 7 biologi şi biochimişti, 5 farmacişti şi un fiziochinetoterapeut. De asemenea, sunt vacante 96 de posturi pentru personal auxiliar. În prezent, în sistemul medical nu se poate angaja decât o persoană la şapte posturi eliberate. AGERPRES/(A-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Sute de posturi vor fi deblocate în sistemul sanitar până la sfârşitul anului Sute de posturi vor fi scoase la concurs în ultima parte a anului 2015, nu numai în unităţile de primiri urgenţe, ci şi în alte secţii, în funcţie de solicitările primite de la spitale, a anunţat, joi, la Târgovişte, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, în vizită în judeţul Sălaj Modul în care au fost investiţi banii alocaţi de Ministerul Sănătăţii pentru modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, dar şi problemele cu care se confruntă sistemul medical din judeţul Sălaj îi vor fi prezentate vineri, ministrului de resort Ladislau Ritli, cu prilejul...
Ministrul Ladislau Ritli a lansat proiectul 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc' Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli a declarat, miercuri, cu prilejul lansării proiectului 'Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănatate Românesc', că este un proiect 'menit să traducă în viaţă strădaniile noastre, eforturile noastre mai vechi, de a preveni corupţia şi...
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
Iaşi: Peste 600 de posturi vor fi scoase la concurs în sistemul sanitar Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi susţin că în luna noiembrie vor fi scoase la concurs 648 de posturi, pentru a acoperi necesarul de cadre din cele 17 spitale din judeţ.
Ladislau Ritli: Noua lege a sănătăţii ar putea fi finalizată până la sfârşitul acestei luni Ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau a declarat joi, la Suceava, că noua lege a sănătăţii ar putea fi finalizată până la sfârşitul lunii aprilie.