Cele mai citite
 


Ministrul Ritli spune că demisia lui Laszlo Borbely este o surpriză
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii Ritli Ladislau a declarat joi, la Suceava, că demisia lui Laszlo Borbely din funcţia de ministrul al Mediului este o 'surpriză' pentru el.
"E o surpriză şi pentru mine. Şi eu am aflat din presă. E un eveniment neplăcut. Trebuie lămurită această problemă. Sunt instituţii autorizate dar e o problemă falsă. În ceea ce mă priveşte, personal, e o problemă falsă. Nu cred că aceste acuzaţii sunt reale, dar nu am mai multe informaţii despre acest caz", a spus Ritli.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a demisionat, joi, din funcţie, a declarat premierul Mihai-Răzvan Ungureanu, la Radio România Actualităţi.
În context, şeful Guvernului a precizat că el va prelua interimatul funcţiei de ministru al Mediului, în absenţa altui nume care să fie propus.
"Vom vedea despre ce înlocuitor poate fi vorba. În absenţa unui alt nume, pe durata interimatului voi prelua portofoliul", a spus Ungureanu, la RRA.
Ungureanu a mai spus că decizia lui Borbely de a demisiona este unilaterală, fiind un gest de demnitate, pentru ca suspiciunile de orice natură să nu planeze asupra mandatului ministerial.
De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care ia act de demisia ministrului Mediului, Laszlo Borbely.
Miercuri, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat ministrului Justiţiei, la cererea procurorilor anticorupţie, declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului din partea Camerei Deputaţilor, necesar declanşării urmăririi penale faţă de Laszlo Borbely, deputat UDMR, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere. AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Hunor Kelemen: Am primit observaţii la proiectul de lege a sănătăţii şi de la PDL, există şi acolo anumite reţineri Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a precizat miercuri că ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a primit de la Administraţia Prezidenţială, în urmă cu o lună, proiectul de lege pentru reforma în domeniul sănătăţii, punctând că Uniunea mai are nevoie de nişte lămuriri cu privire la nişte prevederi, printre...
Bihor: Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, în mijlocul comunităţii natale, de 15 martie Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau a sărbătorit ziua Maghiarilor de Pretutindeni împreună cu familia, în mijlocul comunităţii natale, la festivităţile organizate de UDMR Bihor.
Traian Băsescu, miniştrilor: Poate lansaţi mai repede legea sănătăţii în dezbatere Preşedintele Traian Băsescu le-a recomandat membrilor Guvernului să lanseze mai repede legea sănătăţii în dezbatere publică.
Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, împlineşte 36 de ani Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătăţii, s-a născut la 26 martie 1979, la Râmnicu Vâlcea. În 1998 a terminat liceul teoretic "Al. Ghica" din Alexandria. În 2004 a absolvit cursurile Facultăţii de Stomatologie - UMF "Carol Davila" Bucureşti, din acelaşi an devenind medic stagiar.