Cele mai citite
 


Noua substaţie SMURD de la Borcea va deservi Autostrada A2
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noua substaţie SMURD de la Borcea va deservi o zonă extrem de importantă care cuprinde şi Autostrada Soarelui A2 şi din acest punct de vedere este o realizare extraordinară a autorităţilor locale şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat, la ceremonia de inaugurare.
'Din punctul nostru de vedere este o realizare extraordinară a autorităţilor şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a tuturor care sunt implicaţi în acest proiect. Eu consider că s-a făcut un pas major pentru că suntem foarte aproape inclusiv de autostradă, dar localitatea de aici este şi la 40 de kilometri de Călăraşi, fără nicio ambulanţă în zonă care aparţine judeţului Călăraşi. Aşa că acum punctul va deservi o zonă care este extrem de importantă. Sunt câteva sute de kilometri pătraţi care vor fi deserviţi de acest echipaj şi a crescut şi capacitatea de intervenţie la autostradă, fiind doar la trei kilometri de autostradă. Vreau să felicit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, primăria Borcea pentru ce a făcut, autorităţile judeţene, toată lumea care s-a implicat într-adevăr ca să ajungem cu SMURD-ul să evoluăm aşa de bine în judeţul Călăraşi, iar rolul local este foarte important pentru că aici s-au pus la dispoziţie efectiv toate cele necesare de către autoritatea locală ca să se poată să avem astfel de echipaje operative aici. Autospeciala este achiziţionată de Ministerul Sănătăţii şi transferată către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, aşa că este un efort chiar comasat al mai multor instituţii centrale, locale ca să ajungem la nivelul la care suntem aici', a spus Raed Arafat, la Borcea.
O nouă substaţie a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a fost inaugurată joi în comuna Borcea în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a inspectorului general al IGSU, colonel Marcel Sorin Lucaciu.
Staţia este dotată cu o autospecială SMURD, are 15 angajaţi şi va deservi aproximativ 30.000 de locuitori din zonă.
La eveniment au mai participat prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, George Răducu Filipescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, Ion Nicolae, dar şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate din judeţ.
Pe lângă noua substaţie inaugurată la Borcea, în judeţul Călăraşi mai funcţionează alte patru substaţii SMURD care sunt amplasate în localităţile Călăraşi, Dragalina, Lehliu Gară şi Olteniţa.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Călăraşi, plutonier major Ovidiu Tătăranu, pe viitor se mai are în vedere înfiinţarea a încă două substaţii SMURD în localităţile Chiselet şi Budeşti. AGERPRES/(A-Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Ialomiţa: SMURD la Slobozia şi Ţăndărei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Barbu Catargiu' Ialomiţa a inaugurat, miercuri, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) la Gărzile de Intervenţie Slobozia şi Ţăndărei.
Brăila: ISU inaugurează Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Făurei Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va inaugura vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat joi, pentru AGERPRES, ofiţerul de relaţii publice al ISU Brăila...
Raed Arafat:Lansarea componentei SMURD în zona Sebeş creşte capacitatea de intervenţie Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, fondatorul SMURD, a declarat, vineri, la Sebeş, că anul acesta au fost alocate fonduri pentru achiziţionarea a două elicoptere, dintre care unul va înlocui, în iulie, elicopterul de Poliţie de la Iaşi, iar cu celălalt se va inaugura, în septembrie...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...