Cele mai citite
 


Oprescu: În patru ani nu a existat o singură repartiţie care să fie dată gulerelor albe
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Locuinţele sociale pe care municipalitatea le-a avut la dispoziţie au fost repartizate numai celor care au fost în nevoie, a dat asigurări joi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la bilanţul celor patru ani de mandat.
"Au trecut peste mine şase anchete. Mă uit în ochii tuturor şi vreau să vă spun că în patru ani nu a existat o singură repartiţie care să fie dată gulerelor albe. Oricând stau la dispoziţia colegilor, a oamenilor, pentru că am dorit împreună cu colegii mei să respect acest lucru. Oamenii care sunt în nevoie, oamenii care după 70 de ani sunt scoşi din case, pentru că s-a dorit în urmă cu foarte mulţi ani să se repare nedreptăţi ale trecutului, dar, din nefericire, s-au creat alte nedreptăţi", a afirmat Oprescu.
Potrivit edilului-şef, cerinţa la nivelul Bucureştiului este extrem de mare, însă potenţialul municipalităţii de a rezolva solicitările avute este redus şi destul de restricţionat de bugetul şi legislaţia existentă.
"Am înfiinţat în urmă cu doi ani un departament special care a reuşit să rezolve următoarele situaţii: s-au acordat 121 de locuinţe sociale (apartamente şi garsoniere) pentru 339 de persoane. S-a soluţionat situaţia familiilor ale căror case sunt în proces de consolidare sau ale căror locuinţe au fost dezafectate (148 de apartamente)", a spus Oprescu.
El consideră că gravitatea acestei probleme la nivelul Bucureştiului obligă municipalitatea la identificarea altor soluţii, cum ar fi achiziţia de locuinţe de pe piaţa imobiliară, intrarea în parteneriat public-privat cu posibili investitori, aşa cum se procedează şi în alte ţări europene.
Primarul general a trecut în revistă alte servicii furnizate prin Direcţia de Asistenţă Socială: trei cantine sociale cu un număr mediu de beneficiari de 3.200 de oameni/lunar - în sectoarele 1, 2 şi 5 -; trei spălătorii sociale - în sectoarele 1, 3 şi 4; 13 creşe care urmează să fie date în folosinţă până la sfârşitul anului 2012 (patru dintre ele au fost deschise); un cămin în cadrul Spitalului Sf. Luca, şi un altul în curs de amenajare, în incinta fostului spital Caritas, care urmează să se deschidă curând, precum şi o policlinică socială - un proiect pilot, în asociere cu Fundaţia Regina Maria. AGERPRES/ (A, AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul Sorin Oprescu a inaugurat prima policlinică socială gratuită Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat marţi, prima policlinică socială gratuită adresată persoanelor defavorizate din Bucureşti.
Prima policlinică socială gratuită din Bucureşti Fundaţia Regina Maria a inaugurat, marţi, în Bucureşti, prima policlinică medicală gratuită adresată persoanelor defavorizate, respectiv persoanelor fără asigurare medicală şi oamenilor străzii.
Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
Sorin Oprescu despre asistenţa medicală din Maternitatea Giuleşti Asistenţa în secţiile de neonatologie şi reanimare de la Maternitatea Giuleşti este acoperită de 31 de angajaţi, dintr-un număr de 33 de posturi, a informat, vineri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Europe Eye Hospital - cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei – s-a deschis la Bucureşti Primul Ministru Emil Boc alături de domnul primar al Capitalei Sorin Oprescu au inaugurat cel mai mare spital privat de oftalmologie din sud-estul Europei, Europe Eye Hospital, la Bucureşti. Europe Eye Hospital este cel mai mare centru de oftalmologie din ţară şi singurul din regiune dezvoltat cu...
Sorin Oprescu: La regionalizare să se ţină cont de un spital pilon al fiecărei regiuni Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni că proiectul de regionalizare a României ar trebui să ţină cont şi de un spital "pilon" pentru fiecare regiune.