Cele mai citite
 


CNAS: Medicamentele în tratament ambulatoriu nu se mai decontează
joi, 8 octombrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Irinel Popescu, a informat, miercuri, la o videconferinţă cu prefecţii şi coordonatorii direcţiilor judeţene de sănătate publică, că, începând cu luna octombrie şi până la sfârşitul acestui an, nu se vor mai efectua plăţi pentru medicamentele în tratament ambulatoriu.
'Din analiza plăţilor care urmează să se efectueze până la finele anului, s-au efectuat modificări în cadrul bugetului Fondului naţional de asigurări de sănătate, astfel încât, începând din luna octombrie, pentru medicamentele în tratament ambulatoriu nu se vor mai efectua plăţi în 2009', a spus Irinel Popescu.
În context, el a amintit că nivelul cheltuielilor totale aprobate pentru acest an a fost de 14,1 miliarde de lei, din care, până la 30 septembrie, s-au efectuat plăţi în valoare de 10,9 miliarde de lei.

'Ca atare, mai există credite bugetare pentru plăţi în trimestrul IV de 3,2 miliarde de lei. Din această sumă, se vor putea deconta serviciile medicale după cum urmează: drepturi salariale în unităţile sanitare cu paturi, drepturi salariale aferente serviciilor de ambulanţă, servicii medicale efectuate în cabinetele de medicină primară şi ambulatorii de specialitate, policlinici, servicii medicale de hemodializă, servicii medicale stomatologice, servicii medicale paraclinice şi de laborator pentru sistemul ambulator, servicii medicale pentru îngrijiri la domiciliu', a detaliat Irinel Popescu, menţionând că o 'concentrare majoră este pentru asigurarea drepturilor salariale'.

Şeful CNAS a mai spus că decontarea consumului de medicamente cu şi fără contribuţie personală se realizează la 180 de zile; pentru medicamente aferente programelor de sănătate - la 90 de zile.

Premierul Emil Boc a convocat, pentru miercuri, o videoconferinţă cu prefecţii, directorii coordonatori ai direcţiilor judeţene de sănătate publică, precum şi cu directori ai caselor judeţene de asigurări de sănătate.
La discuţii vor mai participa ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Irinel Popescu.
Tema videoconferinţei este 'Modul de repartizare, pe tipuri de servicii medicale, a sumelor alocate prin OUG 104/2009 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în sistemul de sănătate'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boc le cere prefecţilor un raport în legătură cu utilizarea banilor alocaţi sănătăţii Premierul Emil Boc le-a cerut, miercuri, prefecţilor, într-o videoconferinţă, un raport complet cu privire la modul în care sumele financiare alocate prin intermediul creditelor de angajament pentru finanţarea în domeniul sănătăţii au fost utilizate.
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Vasile Ciurchea (CNAS): Sistemul sanitar se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Vasile Ciurchea, a declarat joi, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar, că sistemul sanitar românesc se va reforma numai dacă reforma se porneşte din interior şi că soluţia se află inclusiv în...
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
Emil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de leiEmil Boc: Guvernul va permite CNAS angajamente suplimentare de 500 milioane de lei Executivul va permite Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să încheie angajamente legale suplimentare, de maximum 500 de milioane de lei, pentru a putea asigura necesarul de medicamente, printr-o ordonanţă de urgenţă care urmează să fie adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat...