Cele mai citite
 


Oprescu: Nu cumpărăm medicamente, ţinem spitalul în picioare şi zidurile care nu au mai fost făcute de ani
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a respins joi, la bilanţul celor patru ani de mandat, acuzaţia privind achiziţiile de medicamente.
''Am văzut acuzaţie de achiziţie de medicamente. Le răspund tuturor acestor răi: Nu cumpărăm medicamente, stimaţi colegi şi prieteni. Ţinem spitalul în picioare şi zidurile care nu au mai fost făcute de ani şi ani de zile, chiar de la 1821, de pe vremea lui Tudor Vladimirescu. Nu-i nicio exagerare. Asta am vrut să facem, să simtă bolnavul când are nevoie că stă într-o locantă pe care nu o deosebeşti de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Nu suntem toţi nişte nemernici, nu suntem toţi făcuţi din aluatul acela în a-l întreba pe bolnav, am un medicament mai bun, dar ăsta costă", a spus Oprescu.
El s-a referit la înfiinţarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în anul 2009, când a preluat în directă administrare 19 spitale.
"La o primă evaluare, instituţiile nou intrate în subordinea municipalităţii erau pline de datorii, subfinanţate, cu instrumentar învechit, mult sub standardele necesare practicării unui act medical decent. Am preluat cheltuielile de bază, cele de întreţinere a unităţilor sanitare astfel încât bugetul spitalelor, degrevat de aceste costuri, a putut fi utilizat raţional şi judicios pentru achiziţia de medicamente, consumabile şi creşterea calitativă a actului medical", a declarat primarul general.
Potrivit edilului-şef, rezultatele eforturilor se văd astăzi cu ochiul liber, menţionând că funcţia de primar general al Capitalei nu l-a îndepărtat de crezul său, ci i-a permis ca, împreună cu colegii săi, cu unii dintre consilierii generali, să poată să fac mai mult pentru acest domeniu.
"A început un amplu proces de reparare a clădirilor, a spaţiilor adiacente şi de reabilitare şi modernizare a spaţiilor medicale şi de spitalizare, precum şi de echipare şi dotare cu instrumentar şi aparatură de înaltă performanţă", a spus Oprescu.
El a dat câteva exemple de spitale care au fost renovate şi dotate cu aparatură de ultimă generaţie - Spitalul Clinic Colţea, Sf. Maria, Dr. Burghele şi Cantacuzino, Spitalul de ortopedie-traumatologie "Foişor", Malaxa , "Carol Davila" sau Filantropia.
"Înfiinţarea unei linii telefonice gratuite, linie la care bucureştenii au acces 24 din 24, ne-a adus mai aproape de cetăţeni, de problemele lor şi ne-a permis o supraveghere mai atentă a activităţii desfăşurate în spitalele pe care le administrăm. Iar asigurarea unor servicii medicale performante s-a reflectat în creşterea la 60% a scorului general de satisfacţie a pacienţilor'', a spus acesta.
În ceea ce priveşte Direcţia de Asistenţă Socială a Capitalei, Sorin Oprescu a evidenţiat înfiinţarea Complexului integrat de servicii sociale pentru adulţi Sf. Ioan, în condiţiile în care nu existau suficiente servicii de tipul adăposturilor de noapte de urgenţă pentru persoanele adulte şi vârstnice fără adăpost.
Acesta a fost deschis în februarie 2012, în bd. Pallady, are o capacitate de 600 de locuri, ajungându-se la 827 de persoane primite în acest adăpost, în perioada geroasă.
"Nu este meritul lui Oprescu, este meritul tuturor care au venit lângă noi şi ne-au ajutat. Ştiu că le-a fost greu şi nici ei nu pot să răspundă la întrebarea: dacă faci ceva, ce interes ai să faci, dacă nu faci de ce nu faci. Ştiu că v-au purtat blamul zile întregi despre felul şi cum se întâmplă cu aparatura", a susţinut primarul general. AGERPRES/ (A - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Sorin Oprescu a participat la deschiderea Congresului Mondial al Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat miercuri la deschiderea Congresului Mondial al Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor, Gastroenterologilor şi Oncologilor, eveniment aflat la cea de-a 23-a ediţie, care are loc zilele acestea la Bucureşti.
Primarul general le-a cerut operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut luni, la comandamentul de iarnă, operatorilor de deszăpezire să acţioneze cu prioritate pe arterele din urgenţa I, în baterii, utilajele urmând să fie însoţite de echipaje ale Poliţiei Rutiere, astfel încât intervenţia acestora să fie eficientizată...
Sorin Oprescu: Pacienţii care se tratează la Obregia cumpără droguri chiar din zona spitalului Consumatorii de etnobotanice care urmează un tratament de recuperare la Centrul de Asistenţă Integrată a Adicţiilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" cumpără droguri chiar din zona unităţii sanitare şi de multe ori traficanţii pătrund în spital, susţine primarul general, Sorin...
Sorin Oprescu a cerut intensificarea măsurilor anticaniculă în Capitală Primarul general Sorin Oprescu a cerut direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei să intensifice măsurile pentru combaterea efectelor temperaturilor ridicate, având în vedere avertizarea de cod portocaliu de caniculă emisă de meteorologi.
Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă (surse) Sorin Oprescu ar putea lucra la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au declarat luni pentru AGERPRES surse medicale.