Cele mai citite
 


România, singura ţară din UE în care un medicament aşteaptă un an să fie inclus în lista compensatelor (Prigent, GSK)
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
România este în prezent singura ţară din Uniunea Europeană în care există o perioadă de aşteptare de un an până când un nou produs este evaluat pentru a fi inclus în lista medicamentelor compensate, a declarat, joi, Pascal Prigent, directorul general al GSK România.
Mai mult, spune el, lista medicamentelor compensate nu a fost actualizată integral de aproape jumătate de deceniu, din august 2008. Astfel, conform EFPIA Patient W.A.I.T. indicator, pacienţii din România aşteaptă aproximativ 1.200 de zile pentru a avea acces la cele mai noi tratamente disponibile, chiar şi atunci când pe piaţa internă nu există alternative de tratament.
În prezent, afirmă Pascal Prigent, pacienţii români nu au acces la peste 130 de produse inovatoare, ce aşteaptă actualizarea listei de medicamente compensate.
"Această situaţie, alături de alţi parametri importanţi privind starea de sănătate a românilor (de exemplu, faptul că România are cea mai ridicată rată a mortalităţii infantile din rândul statelor Uniunii Europene), are consecinţe importante în privinţa speranţei de viaţă a românilor. Potrivit datelor Organizaţiei Europene pentru Cooperare şi Dezvoltare - OECD ("Health at a glimpse" - 2010), românii au cea mai scăzută speranţă de viaţă dintre toţi locuitorii Uniunii Europene", a arătat Pascal Prigent.
El a făcut referire şi la taxa clawback, "care, aşa cum este acum, aruncă responsabilitatea pe producători şi nu se poate face o predictibilitate".AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pascal Prigent: România, singura ţară din UE în care un medicament aşteaptă un an să fie inclus în lista compensatelor România este în prezent singura ţară din Uniunea Europeană în care există o perioadă de aşteptare de un an până când un nou produs este evaluat pentru a fi inclus în lista medicamentelor compensate, a declarat, joi, Pascal Prigent, directorul general al GSK România.
OCDE: Speranţa de viaţă în UE a crescut la peste 79 de ani; în România este sub 75 de ani Speranţa de viaţă a crescut semnificativ din anii '90 în Uniunea Europeană, la peste 79 de ani, dar există în continuare disparităţi puternice între ţări, se arată într-un raport anual privind sănătatea în Europa publicat miercuri de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), relatează...
Preşedintele ANBRaRo: Includerea medicamentelor orfane pe lista de compensate înseamnă enorm pentru pacienţi cu boli rare Preşedintele Alianţei Naţionale pentru Boli Rare din România (ANBRaRo), Dorica Dan, apreciază că includerea medicamentelor destinate pacienţilor cu boli rare pe lista de medicamente compensate înseamnă enorm pentru pacienţi, fiind un pas mare pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora.
Dr.Sorin Popescu: Accesul pacienţilor români la medicamente, printre cele mai mici din Europa Accesul pacienţilor din ţara noastră la medicamente originale compensate este printre dintre cele mai mici din Europa, deoarece medicamentele eficiente introduse în tratamentul pacienţilor după martie 2007 nu sunt compensate în România.
Speranţa de viaţă în România, mai mică cu 8,1 ani la bărbaţi şi cu 6 ani la femei, faţă de UE-15 (studiu) Speranţa de viaţă a românilor este mai mică decât cea a cetăţenilor ţărilor care erau membre UE înainte de 2004 (UE-15), cu 8,1 ani în cazul bărbaţilor şi cu 6 ani în cazul femeilor, potrivit unui studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Speranţa de viaţă a bărbaţilor în UE, cu 6 ani mai mică decât a femeilor Bărbaţii din Uniunea Europeană au o speranţă de viaţă în medie cu 6 ani mai mică decât femeile, se arată într-un comunicat de presă al Kol Medical Media.