Cele mai citite
 


Siria: Crucea Roşie va putea vizita închisorile (CICR)
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) va putea vizita închisori din Siria, pe baza unui acord încheiat cu autorităţile de la Damasc pentru un acces mai amplu al CICR în această ţară în scopul de a se acoperi necesităţile umanitare, a anunţat joi Comitetul, într-un comunicat, informează AFP şi Europa Press.
S-au convenit proceduri pentru vizitele ce vor avea loc la centrele de detenţie, iar acest 'acord va fi pus în aplicare cu o vizită a CICR la deţinuţi aflaţi la închisoarea centrală din Alep', a menţionat în comunicat preşedintele CICR, Jakob Kellenberger, care a avut convorbiri, la Damasc, cu înalţi responsabili sirieni.

'Acest acord este un semn al încrederii în independenţa CICR şi în acţiunea sa umanitară neutră', a adăugat preşedintele Comitetului.

Cu ocazia vizitei sale de două zile la Damasc, Jakob Kellenberger s-a întâlnit cu miniştrii afacerilor externe şi de interne, Walid Muallem şi Muhammad Ibrahim al-Sha'Ar. În cursul unor convorbiri cu ministrul sănătăţii, Waël Nadir al-Halaqi, preşedintele CICR a abordat problema accesului la persoanele rănite şi bolnave şi respectul datorat personalului medical.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Crucea Roşie califică drept 'inacceptabil' noul atac asupra unui spital din Alep Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a calificat, marţi, "inacceptabil" atacul asupra unui spital în oraşul Alep, din nordul Siriei.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.