Cele mai citite
 


Ungureanu, despre moţiunea de cenzură: Este complet dăunătoare la adresa stabilităţii politice şi economice a ţării
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a catalogat, joi, moţiunea de cenzură anunţată de Opoziţie ca fiind complet dăunătoare la adresa stabilităţii politice şi economice a României.
"E nevoie de o moţiune de cenzură pentru a prăbuşi un Guvern care abia s-a instalat şi merge foarte bine? Efectul strategic este nefericit, pentru că, dacă această moţiune de cenzură trece, arătăm exact ceea ce nu trebuie să arătăm, şi anume că România este o ţară instabilă politic, o ţară în care preţul câştigului minor contează mai mult decât câştigul unei întregi populaţii, că este o ţară în care schimbarea de guverne - las deoparte aluzia fanariotă - nu duce la altceva decât la semi-anarhie instituţională cu lumea care e pregătită de alegeri şi nu să-şi facă treaba. Este riscant şi, cred, complet dăunător la adresa stabilităţii noastre politice şi economice", a comentat Ungureanu, la RRA.
De asemenea, el a reiterat că Guvernul a respectat Legea Educaţiei Naţionale atunci când a adoptat o hotărâre pentru înfiinţarea unei facultăţi în limbile română, maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş.
"Dacă moţiunea are ca motiv UMF Târgu Mureş, este una dintre rarele ocazii - pentru mine prima - în care există moţiune de cenzură pentru simplul fapt că Guvernul a respectat o lege şi a impus legea. E o moţiune de cenzură care, cel puţin, în natură politică nu mai are obiect, pentru că UMF Târgu Mureş s-a angajat, prin vocea ordonatorului de credite, să pună în aplicare acea HG. Deci părţile şi de fapt cei care sunt direct implicaţi în această chestiune sunt absolut acomodaţi cu soluţia pe care am găsit-o", a mai susţinut şeful Guvernului.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că pe 17 aprilie Opoziţia va depune o moţiune de cenzură în ceea ce priveşte înfiinţarea unei facultăţi în limbile română, maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
UMF Târgu Mureş găzduieşte prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş găzduieşte, de joi până duminică, prima Conferinţă Naţională de Nutriţie Sportivă, care reuneşte numeroşi specialişti în medicina sportivă, medici de familie, medici specialişti, dieteticieni, sportivi, antrenori şi studenţi.
Florin Buicu (PSD): Voi susţine Guvernul atâta timp cât nu se atinge de UMF Târgu Mureş Deputatul PSD Mureş, Florin Buicu, a declarat joi că autonomia universitară trebuie respectată în România şi că va susţine Guvernul atâta timp cât nu se va atinge de Universitatea de medicină şi farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde UDMR solicită înfiinţarea unei facultăţi separate de medicină şi farmacie...
Remus Lăpuşan (PSD): Disputa de la UMF Târgu Mureş nu este academică, ci s-a transformat în dispută politică Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat, miercuri, că disputa de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş nu este de natură academică, ci a devenit o dispută politică.
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
PSD dezaprobă separarea UMF Târgu Mureş pe criterii etnice, în urma unui 'troc politic' Preşedintele filialei PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, a dezaprobat, miercuri, tendinţa de separare pe criterii etnice a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, acuzând ''trocul politic PDL-UDMR-UNPR'', afirmând că acesta ''nu are nicio limită, inclusiv când se vorbeşte de interesul...