Cele mai citite
 


UPDATE Descindere a procurorilor DNA la Institutul de Cardiologie Iaşi
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au descins joi la Institutul de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi, condus de profesorul basarabean Grigore Tinică.
Din primele informaţii, se pare că ancheta îi vizează pe prof.univ.dr. Grigore Tinică şi pe alţi doi medici chirurgi cardiovasculari. La faţa locului au fost văzuţi ieşind din sediul unităţii medicale jandarmi care cărau saci cu documente şi un calculator, toate acestea fiind duse la sediul DNA Iaşi.
În urmă cu aproape o lună, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi, dr. Iulian Şerban, anunţa într-o conferinţă de presă declanşarea unei anchete la şase spitale, printre care şi Institutul de Boli Cardiovasculare, nemulţumit fiind că s-au raportat mai multe cazuri de pacienţi internaţi în stare gravă decât ar fi existat în realitate, cu scopul obţinerii de fonduri suplimentare.
Prof.univ.dr. Grigore Tinică este unul dintre puţinii manageri de spital din Iaşi care au refuzat să încheie contract cu CJAS. El a reclamat diminuarea drastică a bugetului unităţii spitaliceşti.
Prof.univ.dr. Grigore Tinică a înfiinţat în 1998 Clinica de chirurgie cardiovasculară în cadrul Centrului de cardiologie din Iaşi.
La Institutul de Chirurgie Cardiovasculară din Iaşi se fac anual în jur de 700 - 800 de intervenţii chirugicale, aproximativ 2.000 de proceduri de cardiologie intervenţională şi 300 de operaţii la copii pentru diferite malformaţii congenitale. Anual în institut se tratează între 25.000 şi 28.000 de pacienţi din zona de est a României şi nu numai. AGERPRES/(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Iaşi: Operaţii amânate, după ce DNA a luat baza de date de la Institutul de Boli Cardiovasculare Activitatea Institutului de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi va fi întreruptă, începând de sâmbătă, din cauza descinderilor făcute în ultimele două zile de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Conf. dr. Horaţiu Suciu: Este necesară o strategie naţională în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice (interviu) Şeful Clinicii Chirurgie Cardiovasculară Adulţi şi Copii Tg. Mureş, conf. dr. Horaţiu Suciu, a subliniat într-un interviu acordat AGERPRES că în România nu există cardiologie intervenţională pediatrică, deşi sunt numeroase patologii care pot fi tratate în acest mod şi care pot scuti numeroase intervenţii...
Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi este audiată la DNA Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare 'George Georgescu' din Iaşi a fost chemată luni dimineaţa la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Serviciul teritorial Iaşi.
Comunicat de presă - Comisia consultativă de Chirurgie Cardiovasculară şi Cardiologie din cadrul MS www.bolicardiovasculare.ro, primul site care îşi propune o abordare internaţională a problematicii afecţiunilor cardiace şi vasculare atât pentru personalul medical, autorităţi cât şi pentru pacienţi a fost lansat la Bucureşti
Braşov: În premieră în România, prima operaţie pe cord deschis într-o clinică privată Prima operaţie pe cord deschis efectuată într-o clinică privată s-a desfăşurat în noaptea de marţi spre miercuri la Braşov. Membrii echipei de medici de la Institutul Inimii din Cluj care au operat au declarat joi, într-o conferinţă de presă, că este o premieră în România având în vedere că la Braşov...