Cele mai citite
 


V.Vosganian: Moţiunea de cenzură va fi probabil votată şi de parlamentarii Puterii
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Este posibil ca moţiunea de cenzură iniţiată de Opoziţie în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş să fie votată şi de parlamentari ai Puterii, a declarat joi senatorul PNL Varujan Vosganian arătând că relaţia dintre majoritatea parlamentară şi Guvern nu este atât de "osmotică" încât aceasta să-şi lege existenţa de Executiv.
"Chestiunea de conştiinţă vine acum la parlamentarii Puterii. S-ar putea ca unii parlamentari să rămână în grupurile parlamentare ale arcului guvernamental şi, totuşi, să voteze această moţiune de cenzură. Relaţia dintre actualul guvern şi majoritatea parlamentară nu este o relaţie atât de osmotică încât majoritatea parlamentară să-şi lege existenţa de acest guvern. După opinia mea, Mihai-Răzvan Ungureanu va avea mari probleme să-şi termine mandatul, unele le creează chiar el, altele le creează alţii", a spus Vosganian într-o conferinţă de presă.
El a susţinut că UMF Târgu Mureş nu poate fi introdusă în tematica minorităţilor naţionale şi a prezervării identităţii etnice susţinând că e vorba de o chestiune de natură politică prin care "UDMR doreşte să-şi creeze zone de autonomie în Ardeal".
Liberalul a afirmat că Guvernul a făcut o greşeală uriaşă mutând această temă în Târgu Mureş.
El a mai susţinut că parlamentarii care "gândesc în termenii registrului naţional şi doresc să protejeze România de propriile sale nelinişti" ar trebui să voteze această moţiune de cenzură.
"Ar fi un semn pentru orice guvern viitor că trebuie să-şi scoată pantofii la uşă atunci când se atinge de această temă şi că vechile răni nu trebuie deschise şi lecţiile lor nu trebuie uitate", a susţinut Vosganian. AGERPRES/(A - Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş a lansat campania 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul 'Zilelor inimii' Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, lansarea campaniei 'Adoptă o inimă de copil', în cadrul evenimentelor 'Zilelor inimii', organizate în colaborare cu Institutul de Urgenţă pentru Boli Ca...
C.Antonescu despre UMF Târgu Mureş: Imediat ce vom veni la putere vom repara aceste lucruri Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă va fi emisă o Hotărâre de Guvern care să încalce autonomia universitară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Uniunea Social Liberală...
Problema UMF Târgu Mureş, generată de ambiguitatea Legii Educaţiei, consideră prof. Andrei Ţăranu Problemele apărute la Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş unde Senatul UMF acuză presiuni politice, iar UDMR invocă nerespectarea legii, sunt generate de ambiguitatea Legii Educaţiei, a declarat marţi, profesorul Andrei Ţăranu, Şcoala Naţională de Sudii Politice şi Administrative (SNSPA)...
Peter Eckstein Kovacs (UDMR): La UMF Târgu Mureş nu se respectă legea, deci statul trebuie să intervină Fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein Kovacs Peter (UDMR) a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că deşi este valabil principiul autonomiei universitare, în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş trebuie să intervină şi statul, deoarece acolo nu se respectă legea.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Dr. Benedek Istvan (UDMR): Cea mai mare problemă a Guvernului nu e sărăcia, ci UMF Târgu Mureş Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Istvan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare problemă a noului Guvern s-a dovedit a fi facultatea maghiară de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş şi nu sărăcia sau dificultăţile economice.