Cele mai citite
 


Vasile Astărăstoae: Pentru mine acţiunile DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi sunt suspecte
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof.univ. dr. Vasile Astărăstoae, a susţinut joi că are îndoieli privind corectitudinea cu care procurorii DNA au acţionat în timpul descinderilor făcute în cursul dimineţii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, vizat fiind managerul unităţii, prof. univ. dr. Grigore Tinică.
"Profesorul Grigore Tinică este printre puţinii chirurgi cardiovasculari de top pe care îi are România. Am o mare îngrijorare că Institutul de Cardiologie din Iaşi va ajunge în situaţia Clinicii de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului 'Marie Curie' din Bucureşti, adică să aibă aparatură dar să nu aibă personal ca să o utilizeze. Chiar şi în aşa situaţie, închipuiţi-vă cum vor intra aceşti medici în sala de operaţii, cum se vor putea concentra şi câtă siguranţă mai poate exista în ceea ce priveşte calitatea actului medical", a declarat pentru AGERPRES prof. Vasile Astărăstoae.
Potrivit acestuia, "în momentul în care există doar 85 de medici specializaţi în chirurgie cardiacă, ce mai lucrează în România, circul este în defavoarea atât a pacienţilor, cât şi a medicilor".
Preşedintele CMR a spus că, din punctul său de vedere, este cel suspectă activitatea procurorilor DNA care vizează lumea medicală.
"Pentru mine este cel puţin suspect că aceste acţiuni - perchiziţii la medicii de familie din diferite judeţe, cea de la Institutul de Cardiologie, care s-ar putea să continue - apar după ce Adunarea Generală a Colegiului Medicilor şi-a spus ferm doleanţele privind corpul medical românesc. Pentru cei care îşi închipuie că astfel de acţiuni de forţă vor împiedica acţiunile medicilor, le comunic că se înşeală. Dacă nu sunt discuţii serioase şi nu se acceptă revendicările, atunci în toamnă medicii români fie îşi vor da demisia, fie îşi vor lua concediu fără plată şi îi vor lăsa pe cei care îi blamează, îi agresează, să acorde ei asistenţă medicală", a afirmat prof. Vasile Astărăstoae.
El a subliniat că, în cazul în care 10.000 din cei 43.000 de medici îşi vor da demisia, sistemul medical românesc nu va mai putea să funcţioneze.
Procurorii DNA au descins în cursul dimineţii de joi la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, fiind ridicaţi mai mulţi saci cu acte şi calculatorul din biroul managerului.
Alături de prof. univ. dr. Grigore Tinică, verificările procurorilor DNA îi vizează şi pe alţi doi medici.
În timpul precheziţiilor, la Institutul de Boli Cardiovasculare, unica unitate de profil din Moldova, au venit şi doi avocaţi pentru a-l reprezenta pe profesorul ieşean.
În cursul lunii trecute, şeful Casei Judeţene a Asigurărilor Sociale de Sănătate s-a plâns că în şase spitale ieşene, în care au fost pacienţi intubaţi, managerii au raportat mai multe cazuri de traheostomie şi ventilaţie mecanică decât au avut în realitate. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: S-a deschis conferinţa naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' Conferinţa naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' s-a deschis vineri, la Teatrul 'Maria Filotti' din Brăila, în prezenţa preşedintelui Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae şi a sute de medici de diverse specialităţi din ţară şi din străinătate.
Brăila: Conferinţă naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală', la a IX-a ediţie 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' este titlul conferinţei naţionale care se va desfăşura la Brăila, în perioada 11-12 octombrie şi va reuni medici de diverse specialităţi din toată ţara, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri, AGERPRES, de Societatea Medicilor de Familie...
Iaşi: Operaţii cardiovasculare la copiii, în cadrul unui proiect derulat de UMF Medici specialişti din marile clinici ale Uniunii Europene, împreună cu medici şi asistente din Iaşi şi alte judeţe ale Regiunii de Nord Est, vor efectua, la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof.dr. George I.M. Georgescu' Iaşi, 100 de intervenţii chirurgicale gratuite.
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Iaşi: Colegiul Medicilor a demarat o anchetă după moartea unui profesor universitar Reprezentanţii Colegiului Medicilor au demarat o anchetă după ce profesorul universitar Tiberiu Brăilean a murit la începutul acestei luni fiind plimbat între spitale.
Iaşi: Operaţii gratuite pentru copiii cu malformaţii cardiace, în cadrul unui proiect de specializare a medicilor O sută de copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi gratuit la Iaşi, iar 75 de medici şi 160 de asistente din spitale ieşene vor fi specializaţi în cardiologie pediatrică, toate acestea fiind posibile în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.