Cele mai citite
 


Vasile Cepoi: Reforma sănătăţii o ia de la capăt la fiecare ciclu electoral
vineri, 6 aprilie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reformele în sănătate o iau de la capăt cu fiecare ministru, cu fiecare ciclu electoral, şi nu se ajunge la niciun final, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi.
"Această nouă lege a sănătăţii se doreşte, în opinia noastră, să fie o strategie pe o perioadă de 4-5 ani cel puţin, pentru că o nouă lege a sănătăţii nu poate fi implementată mai repede de câţiva ani, fiindcă presupune schimbări de comportament din partea tuturor actorilor din sănătate, lucru care nu se poate întâmpla de pe o zi pe alta. Toate reformele începute în sănătate s-au dorit rezolvate până mâine. Întotdeauna vedem că le-am făcut pe genunchi şi nu au ieşit cum trebuia să iasă", a spus Cepoi.
Potrivit acestuia, dezechilibrul financiar este principala problemă a sistemului de sănătate.
"Adică subfinanţarea generează dezechilibrul financiar. O cauză principală a dezechilibrului financiar este generată de faptul că sistemul de asigurări de sănătate face protecţie socială. Deci este greşită ideea de sistem de asigurări sociale de sănătate. În momentul de faţă, 4,5 - 5 milioane de plătitori la asigurări îi acoperă pe toţi cei care beneficiază de servicii medicale. Sistemul de sănătate face protecţie socială şi prin tot felul de alte acţiuni care nici măcar nu sunt prevăzute în lege. Menţionez faptul că iarna colectăm persoanele fără adăpost de pe stradă şi le ţinem în spital ca fiind bolnave. Nu plăteşte nimeni pentru ele, dar cheltuim cu ele. Acestea sunt atribuţiile altor instituţii sau structuri care se ocupă de protecţie socială dar care, din păcate, nu au capacitatea să o facă", a mai spus secretarul de stat.AGERPRES/(AS - Florin Bărbuţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Vasile Cepoi: Soluţia de a trece colectarea la CNAS, cel puţin pentru moment, nu este o prioritate (interviu) Dr. Vasile Cepoi, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a evidenţiat într-un interviu acordat AGERPRES că o parte dintre modificările pe care şi le propune noua lege a Sănătăţii vor fi introduse deja dinainte de a fi gata noul act normativ. Este vorba despre reorganizarea spitalelor, înfiinţarea...
V.Cepoi: Am făcut una din marile greşeli greu de corectat - un pachet de servicii medicale de bază atotcuprinzător Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că au fost iniţiate deja discuţii pe marginea pachetului de servicii medicale de bază care va figura în proiectul Legii Sănătăţii, întrucât actualul pachet de bază este 'una din marile greşeli'...
Ministerul Sănătăţii intenţionează scutirea cetăţenilor de la plata cardului naţional de asigurări sociale de sănătate Ministerul Sănătăţii (MS) intenţionează susţinerea de la bugetul de stat a cheltuielilor necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document.
Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional Ministerul Sănătăţii va susţine de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, precum şi scutirea cetăţenilor de la plata acestui document, se arată într-un comunicat de presă.
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.